Jump to content
cdyrud

Cura preview window covered in infinite infill

Recommended Posts

Posted (edited) · Cura preview window covered in infinite infill

Just got back into cura after not being able to open it for a while (fixed by running in windows 8 compatibility). I put a file in and sliced it no problem, but when I tried to look at the preview, the infill had gone wild. The build area, and as far as I could see in all directions, was completely covered from the lowest point of infill in the model to the highest. When I turned the infill percentage to zero it went away, but it seems to be that 1% and higher infill does this. Tried switching infill pattern as well with no change. Cura 4.4 on windows 10.

  

 

 

 

871039008_Curaproblem.thumb.PNG.8ca63e0f582374612e793242ccc3b837.PNG

 

 

 

Cura problem.PNG

Edited by cdyrud
New information found during posting process but didn't change title before posting

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura preview window covered in infinite infill

Looks like a rendering issue. What GPU do you use?

Does this also happen if you switch Cura to "compatibility mode" in the General preferences and restart Cura?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura preview window covered in infinite infill

I have an Intel HD Graphics 620. As stated, I need to run in windows 8 compatibility mode for cura to open.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura preview window covered in infinite infill

That's not the compatibility mode I was talking about. Cura has a built-in compatibility mode that uses OpenGL 2 instead of OpenGL 4. See the "Force layer view compatibility mode" option below:

image.thumb.png.45d88c091d4d4c4c111b3178c8f5a31e.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited) · Cura preview window covered in infinite infill

Seems to have solved it. Now would this be a normal appearance in this mode? No infill to be seen, tried it on several percentages. I think the time to print changed with the change in infill though, so I would assume it's still there.

 1968523658_WeirdBenchy.thumb.PNG.ae9f3d6c69ac64aa98952f67b86aac65.PNG

And because it happened just now, any idea why cura will randomly be unable to slice? Or would that be a question for a new thread?

 

Edited by cdyrud

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!