Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

ultimaker y-axis move error


lp120666
 Share

Recommended Posts

Posted · ultimaker y-axis move error

1) When you ran first run wizard did you choose "ultimaker2" or "ultimaker original"?

2) Did you install a new marlin?

It looks to me that your steps/mm is wrong such that it is moving half the distance it should be. Try moving exactly 10mm and see how much it moves.

There are software endstops in Marlin meaning it will not go farther than 20.5cm. But if the steps/mm is off by 2x then this explains what you see (only goes to the middle).

 

  • Link to post
    Share on other sites

    • 2 weeks later...
    Posted · ultimaker y-axis move error

    Thank you for your answer.

    1.ultimaker1

    2.This problem has been resolved

    3.I have found that short-synchronous belt wheel dirty, causing the loss of synchronism. Cleaning, now can to work.

    Thank you

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...