Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
  • Sign Up
MarkAM

Cura MP10 settings

Recommended Posts

Posted · Cura MP10 settings

I just bought a Monoprice MP10 and there are no settings for it in the Cura software. Does anyone have settings that work for them? With a 300x300 bed, it isn't just a matter of using something that's similar.

 

Thanks, in advance, for the help and if I find anything, I'll post it here, too.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura MP10 settings

I found one by Dr. Vax and tweaked by AJ Huff that works wonderfully! You have to put in your temps where it says to.

 


G28
M140 S[first_layer_bed_temperature]
G21
M82
G29 P1
G29 A
G29 S
G90
M107
M104 S[first_layer_temperature]
M190 S[first_layer_temperature]
M109 S[first_layer_bed_temperature]
G92 E0
G1 Z2 F1500
G1 X10 Y5 Z0.3
G1 X100 Y5 F500 E31
G1 X150 Y5 F500 E60
G92 E0
G0 Z1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura MP10 settings

That's the DrVax one that I am using.  I finally have some success. I have not tried MarkAMs tweaks yet.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited) · Cura MP10 settings

It's very confusing to me that the screenshots in the user manual for the MP10 seem to indicate that there at least was a profile available in Cura 3.3, despite the fact that I downloaded that version and it isn't there, and I can find any mention of it on GitHub either... It's also odd that there's no settings file listed on the Monoprice website like for the select mini

Edited by BenBM1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura MP10 settings
11 hours ago, BenBM1 said:

It's very confusing to me that the screenshots in the user manual for the MP10 seem to indicate that there at least was a profile available in Cura 3.3, despite the fact that I downloaded that version and it isn't there, and I can find any mention of it on GitHub either... It's also odd that there's no settings file listed on the Monoprice website like for the select mini

 

I got on MP chat.  They directed me to their version of Cura (4.0.0.0) [I think].   I spent way to much time on chat getting the same answers that were not helpful (pointing me to different versions and settings).  I am done.  The hardware can be great... But the whole package sucks.   I don't have the time to dial it in.   

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura MP10 settings

just a question. I just received my MP10 monoprice. but now it sticks to 4% every time i print. i used Dr. Vax start g-code. Does anyone know what the problem is. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura MP10 settings

what sticks?

4% of what?

I don't understand.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited) · Cura MP10 settings

the printing stops after 5 minutes printing. all object i print he only print first layer and the stop 

Edited by mtc2020

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura MP10 settings

Can you show what it looks like in PREVIEW mode (click that near the top center of screen) after you slice?  Does that also show the print stops after 4%?

 

Please post a screen shot.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited) · Cura MP10 settings

I talked to someone yesterday who said they were using the default profile for the Creality CR-10 on their MP-10 with great results. Might be worth giving it a shot. I haven't yet tested that out myself though.

Edited by BenBM1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura MP10 settings

What Version of Cura do you use? My Problem is that the Cura profile doesnt has the Monoprice MP10 on the list.

 

Thanks for soulutions

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura MP10 settings

@SkyLorin as far as I can tell, no version of Cura has an  MP10 profile, despite what the instructions from Monoprice lead you to believe. I'd recommend using the printer settings for the Creality CR-10, they work on the MP10 without any modification (although I think I bumped up the print temp to 205)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...