Jump to content
Sam_I_Am

Print pausing over part during 'tool change'

Recommended Posts

Posted · Print pausing over part during 'tool change'

Using an Ender 3 with a Mosaic Palette 2 with Cura. Everytime it does a 'tool change' the print seems to pause slightly and extrude some filament in the last place it was before the colour change. This is causing small bits of the wrong colour to be deposited in the model. Does anyone know what cura setting could help stop this? I've already checked that the temperatures are all the same across each extruder settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Our picks

    • Survey: Understanding your workflow
      Interact with future concepts and aim to collect your feedback and opinion. In particular, if this would/could be a welcome addition to your 3D printing workflow. Interested?
      • 0 replies
    • Coronavirus: Let's do our part
      Through this post I would like to further explain what we are doing, and what you could be doing. 
      Our efforts consist of 2 layers. First; connect medical institutions and hospitals to (local) 3D Printing hubs to help them print parts of which a 3D model already exists. And second, contribute to design the necessary part and then have it printed via a (local) 3D printing hub. Experts are available from within Ultimaker and from within our network of 3D printing experts.
        • Like
      • 53 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!