Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Recommended Posts

Posted · Dual extrusion problem

Hi, I am facing a problem when i try to print with the second nozzle only , the other nozzle starts working as well even though i specified the color and the parameters to work for the second one only , i'm using cura 4.5 

here is the part that i wanted to print and the machine settings.

so what is the problem am i missing something?

cura.JPG

start gcode.JPG

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Dual extrusion problem
    11 hours ago, omarAlrafei said:

    Hi, I am facing a problem when i try to print with the second nozzle only , the other nozzle starts working as well even though i specified the color and the parameters to work for the second one only , i'm using cura 4.5 

    here is the part that i wanted to print and the machine settings.

    so what is the problem am i missing something?

     

     

    Do You have 2 physical nozzles or 1 nozzle with 2 extruder.

    if it is 1 nozzle with 2 extruders, you need to check the shared heater box.

    in the image you posted you have set the part to use the 2nd extruder( based on color)

    if you only want to use the 2nd extruder, you need to make sure that the infill and support etc are set to use extruder 2 as well (by default they are assigned to extruder 1.)

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...