Jump to content
CTotten

ER63, followed by ER61 with UM Nylon material

Recommended Posts

Posted · ER63, followed by ER61 with UM Nylon material

I was running the first UM Nylon through my S5 + Material Station last night.  When I came in this morning, the print was finished, but I had an ER63 message on the display.  The Nylon had rewound, but was completely out of the Material Station feed tube (first time this has ever happened), like it rewound it too far.  After looking online, I followed the directions to power off the S5 and Material Station.  When I powered it back on, the Material Station kept trying to unload the material, then I would get an ER61.  This happened several times before I finally completely disconnected the Material Station, so I could keep printing using the rear spool holder.  I never could get to a point where I could get the logs because of the ER61 error.

 

I am hoping that after running another print through the machine, when I reconnect the material station it will no longer think it has material loaded from that bay.  But I don't know.  Is there a reset function for the material station?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · ER63, followed by ER61 with UM Nylon material

After working through the North American support, I had to replace the main board on the Material Station.  That seemed to stop the machine from trying to unload material in Bay D.  I still have not re-installed the Material Station into the system; I have only powered it up by itself.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...