Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
  • Sign Up
Tino

Cura 4.6.1 no network connection to UM S5

Recommended Posts

Posted · Cura 4.6.1 no network connection to UM S5

I had problems with Cura 4.6.1 to find and connect my Ultimaker S5 over the network. Cura does not find the printer automatic and manually also doesn't work. The IP is correct and working with a browser.
The Cura-Log show me these lines:

 

17x...
2020-05-18 14:58:58,696 - DEBUG - [MainThread] cura.Machines.Models.DiscoveredPrintersModel.checkManualDevice [161]: Could not find a plugin to accept adding 172.21.161.11 manually via address.
2020-05-18 14:58:58,924 - DEBUG - [MainThread] cura.Machines.Models.DiscoveredPrintersModel.checkManualDevice [161]: Could not find a plugin to accept adding 172.21.161.11 manually via address.

 

With 4.5 it works fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura 4.6.1 no network connection to UM S5

Did you perhaps disable the um3 network printing plugin? You can check that in the marketplace, under the installed tab.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura 4.6.1 no network connection to UM S5

Thank's Nallath! This was the reason... I forgot that I deactivate it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...