Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Crazy printhead failures at the end of the print


Daspike
 Share

Recommended Posts

Posted · Crazy printhead failures at the end of the print

Hello everybody,

 

I don't know why, my um2e+ recently started to fail at the end of the prints. Almost every time.

 

The printer print perfectly until the last layer, and then purge the head on the print, causing a "blob" of plastic on top of it then go to the zero position without moving the z axis down, causing damage to the print, an it also take back the filament way to much in the bowden tube, wich forces me to re-feed everytime the print head.

 

It's appening very often since then and I'm out of ideas :

 

  • I did a factory reset
  • Installed new firmware
  • Instaled the latest version of cura...

Nothing has really solved the issue, and I very disapointed now ...

 

Someone having the same issue?

 

Best regards,

 

David

 

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 8 replies
    ×
    ×
    • Create New...