Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

CURA 4.7 will not Launch (NOT RESPONDING)


Recommended Posts

Posted · CURA 4.7 will not Launch (NOT RESPONDING)

I have installed Cura 4.7 and for the first few days it was fine, it ran and everything was good.

 

A few days ago, when I launched it, it just opens to the white screen and sits there.  Then displays in the title bar... Not Responding.

I have updated my video drivers as that is the last entry in the log...  4.6 worked great.

white screen.JPG

not responding.JPG

cura.log

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · CURA 4.7 will not Launch (NOT RESPONDING)

    Open %APPDATA%\cura\4.7\cura.cfg in a texteditor (eg notepad).

    In the [general] section, remove the lines starting with window_left and window_right

    Save the file and try starting Cura again.

     

    If that worked, go into the General preferences and uncheck the option to "Restore window position on start".

    • Like 4
    Link to post
    Share on other sites
    • 1 month later...
    Posted · CURA 4.7 will not Launch (NOT RESPONDING)
    On 9/5/2020 at 8:52 AM, ahoeben said:

    Open %APPDATA%\cura\4.7\cura.cfg in a texteditor (eg notepad).

    In the [general] section, remove the lines starting with window_left and window_right

    Save the file and try starting Cura again.

     

    If that worked, go into the General preferences and uncheck the option to "Restore window position on start".

    Thank you ! That worked and solved the problem for me :) 

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · CURA 4.7 will not Launch (NOT RESPONDING)
    On 9/5/2020 at 7:52 AM, ahoeben said:

    Open %APPDATA%\cura\4.7\cura.cfg in a texteditor (eg notepad).

    In the [general] section, remove the lines starting with window_left and window_right

    Save the file and try starting Cura again.

     

    If that worked, go into the General preferences and uncheck the option to "Restore window position on start".

    Easy - Worked for me also, thanks..

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · CURA 4.7 will not Launch (NOT RESPONDING)
    On 9/5/2020 at 3:52 PM, ahoeben said:

    Open %APPDATA%\cura\4.7\cura.cfg in a texteditor (eg notepad).

    In the [general] section, remove the lines starting with window_left and window_right

    Save the file and try starting Cura again.

     

    If that worked, go into the General preferences and uncheck the option to "Restore window position on start".

     

     

    Many thanks to Ahoeben!!

     

    It also works for Prusa Slicer!

     

    %APPDATA%\PrusaSlicer\PrusaSlicer.ini

     

    Delete the line start like this:     window ~~~~ : 0000; 0000; 0000; 0000; 0000

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · CURA 4.7 will not Launch (NOT RESPONDING)

    It is somehow comforting to know that PrusaSlicer is also not without its issues.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...