Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Recommended Posts

I was hoping that some one could help me with the settings on our Ultimaker S5 please? I want to print some parts off on the engineering profile but whenever I try to it comes up with a message bubble stating " there is no engineering profile for the configuration in extruder 2.the default intent will be used instead" If I need to do some input in to the settings if I could get a "idiots guide" of how to do it please.

Capture2.JPG

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Accuracy

    Thanks for your reply. I am using orange or black PLA. I am going to have to ask for patience as I didn't set up the machine and have only just started using it so I'm a complete novice with 3D prints, where/how do I found out which print core I use.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Accuracy

    When you open the front door of the print head you see if there is a AA 0.4 or BB 0.4 and so on loaded. 

    I guess that you maybe try to print PLA with the BB core which is reserved for PVA material only.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Accuracy

    But extruder 2 has a configuration (print core type and/or selected material) which is not compatible with the engineering profile. So when you want to print just with extruder 1 best practice is to disable the extruder 2. You can do this in Cura via the menu or on the right side on the top of the side bar. There you have 2 tabs for each extruder and a checkbox to enable/disable the print core.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Accuracy

    Thats great thanks for your help.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...