Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Difficulty with print core 2 printing with PVA, won't extrude


Ajkosakowski
 Share

Recommended Posts

Posted · Difficulty with print core 2 printing with PVA, won't extrude

Hello!

 

I am a newish user of the Ultimaker 3 Extended. I am trying to do a dual print core print using print core 2 with PVA for support, and no filament is coming out of the print core. I tried performing a hot and cold pull, but I could not get any PLA (I don't have cleaning filament) to extrude while applying pressure down into the print core. So, I can't get any filament to extrude via prints or manually during maintenance!

 

Any tips or info on what may be happening here? Do I need a new print core, or something?

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...