Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Model selection bug 4.8 in Mac OS Big Sur


Thalios
 Share

Recommended Posts

Posted · Model selection bug 4.8 in Mac OS Big Sur

Having a weird bug once in a while. 

 

I can use Cura 4.8 just fine, then when I send the print to the printer to the network via DuetRRF plug-in, sometimes it crashes when the print is done sending (after the send to printer dialog) but the print does send and goes to the printer. 

 

Sometimes, I get a bug where I can no longer select the model on the print area after the print sends. I need to quit Cura and start it again. 

 

Cura 4.8.0

Mac OS Big Sur 11.0.1 final

Duet RRF version 1.0.11

  • Link to post
    Share on other sites

    • 3 weeks later...
    Posted (edited) · Model selection bug 4.8 in Mac OS Big Sur

    Now it doesn't crash anymore, but still i cannot click anything on the build plate after sending a print. Does the same thing with a save to file as well as a send to printer via RepRap plugin. 

    Edited by Thalios
  • Link to post
    Share on other sites

    • 3 weeks later...
    Posted · Model selection bug 4.8 in Mac OS Big Sur

    I have the same issue (models no longer selectable) only mine is when I use the mesh type button on the left.  All of the other buttons do not cause the issue.  I do have a video I will try to attach.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Model selection bug 4.8 in Mac OS Big Sur

    Temp Fix...

     

    Piggybacking off the plugin suggestions, without installing another plugin, when you encounter the unselectable model error, you can go into "Ultimaker > About Ultimaker Cura" in the menu on the mac, which opens a popup. Close it and now your model is selectable and you lose none of your edits, supports, etc.

     

    Hope that helps. I've lost so much work in the past. Working on a model for half an hour adding supports, and then having to restart. No bueno. Hope this helps you guys! Take care.

    • Like 1
    • Thanks 1
    Link to post
    Share on other sites

    Posted · Model selection bug 4.8 in Mac OS Big Sur

    Afrey you just made my freaking day buddy! I was going nuts!!

    Hope they fix this issue soon though! :)

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...