Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura does not show machine settings button


Recommended Posts

Posted · Cura does not show machine settings button

Cura only shows those buttons for the "active" printer. You have multiple printers added to Cura, and only one of them is active. Use the "Activate" button in that dialog.

 

By the way, there seems to be something fishy going on with your UI. The topbar has gone transparent. Did you create a theme for that, or should we try to diagnose that issue too?

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Posted · Cura does not show machine settings button

Thank you for your reply ahoeben.

 

I see what you mean, the top bar is transparent indeed. I never knew it should not look like that. I have not created a theme or anything like that, Cura is purely as it "came out of the box", with only the scaling addon from the Marketplace installed as an extra.

 

Pressing the Activate button does not make the control buttons for any printer appear.

 

My suspicion is that my machine does not have enough memory to make Cura work correctly (even though I do have 8GB of RAM in my 64-bit Windows 7 machine). Could a lack of available memory lead to symptoms like we see here?

 

Best regards,

Evelien

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura does not show machine settings button

    Cura is not tested on Windows 7 anymore. Microsoft has stopped supporting that version, and so has Ultimaker. I don't think the amount of memory is the problem, but compatibility between Windows 7 and the Qt (the UI framework used in Cura) is a more likely culprit.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...