Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Nozzle randomly moves to the middle of the bed halfway into the print after every layer


Recommended Posts

Posted · Nozzle randomly moves to the middle of the bed halfway into the print after every layer

I recently purchased a .15mm nozzle, which works but Cura makes the nozzle move to the center usually halfway into the print, so that after a layer completes the nozzle stops, moves to the center of the bed, then immediately begins the next layer which leaves a bit of leaked filament on the print ruining the quality and sometimes taking the entire print off of the bed. I got the settings for printing with a .15 nozzle from The 3D Print General's video on using one. I haven't changed his, and just made a new profile using all of his settings. I tested the same model, (A 3D benchy) on a .4mm profile and it sliced without this "bug". I'm not sure if its a bug, or if its a result of my print settings because I resliced the model with different settings turning off z-hop and anything else I thought would cause it. Al of the screenshots have an example of what the nozzle does after every layer about halfway into the print, and my print settings are also attached. I also made sure the post processing was clear of any gcode commands that made it move and I looked the gcode settings. I am using the latest version of cura

2020-12-02 (1).png

2020-12-02 (2).png

2020-12-02 (3).png

2020-12-02 (4).png

2020-12-02 (5).png

2020-12-02 (6).png

2020-12-02 (7).png

2020-12-02 (8).png

2020-12-02 (10).png

2020-12-02 (11).png

2020-12-02.png

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...