Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura takes 10+ min to recognize my CR-10


Recommended Posts

Posted · Cura takes 10+ min to recognize my CR-10

Howdy!

I'm running into a bit of a convenience issue but it does slow down my productivity by a bit

 

Whenever I'm ready to print via USB to my CR-10 and plug in my printer, it takes up to 10+ minutes for Cura to give me the option to Print via USB. During this time I don't close any other programs or modify Cura in any way, nor mess with my printer.

 

Is there any way to fix this?

 

Cheers!

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura takes 10+ min to recognize my CR-10

    Print from the SD card.

    From what I've gathered hanging around here, none of the Ultimaker printers use Print by USB anymore and so it hasn't been changed or fixed in years.  Eventually you will run into the "M1" problem that stops a print and requires a quick button click to resume.  If the restart click isn't within 2 minutes the steppers time out and lose position.  Even if you resume within the 2 minutes the print head has been stuck on the print making a serious mark.  Pronterface has the exact same problem.  It appears (so far) that Octoprint/PI doesn't suffer from the problem.  Print from the SD card.  You already own everything you need and there's no learning curve.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...