Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura takes 20-40 minutes to load and then another 10-20 minutes for each object change


philippe44
 Share

Recommended Posts

Posted · Cura takes 20-40 minutes to load and then another 10-20 minutes for each object change

I posted about this previously but my title was really not clear (I don't like to multipost but hope it's okay for once). Cura 4.7, that I've been using for a while suddenly would take 20-40 to load and then be unusable. It started after I installed Teams on my computer (I also installed have a few other apps that day, so I can only go back to the daily image as a whole). I've seen some related posts here and there but no solution worked. I tried to install 4.8 but no luck. I assume that some .Net or Visual libraries installed broke something, but I can figure out why. Does it ring a bell? Any hint? It's Win7 x64.

 

Thank you

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...