Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Ultimaker Cura 4.6 messing with my laptop network


Ironmen21
 Share

Recommended Posts

Posted · Ultimaker Cura 4.6 messing with my laptop network

Good day all,

 

When I run Cura to slice models to print, I immediately experience network issues. This happens for Cura versions 4.6, 4.7 and 4.8. 

 

Upon launching Cura, I experience network issues. Issue are as listed:

1. Wifi disconnects immediately

2. Wifi connected has no connection (no internet) - youtube does not load, speed test does not work

3. Wifi network cannot search for wifi connections available

4. Wifi card deactivated and not running - needs to be manually restarted

5. Reconnecting to wifi when  Cura is running results in constant disconnection/disconnecting and connection drops

 

Please advice or help on any way around this? Is there any way to remove Cura's access to the network, network card or etc.

I understand that this is an isolated incident with myself, even on Reddit and other forums.

 

Thank you.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker Cura 4.6 messing with my laptop network

    You could try to deactivate the UMNetworkPlugin (you can do that via marketplace -> installed)

     

  • Link to post
    Share on other sites

    • 2 weeks later...
    Posted · Ultimaker Cura 4.6 messing with my laptop network

    Hi,

    I'm new here but I used cura for a while now.

    I have the same problem as Ironmen21, it is becoming quite frustrating now. Every time I open cura my internet connection becomes really unstable as described before. I tried everything but nothing has worked, not even with updates.

    Anything that I should know?

    Thank you very much in advance.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker Cura 4.6 messing with my laptop network

    Hi everyone! Yesterday I had some spare time and i tried once again to resolve this problem and I think i did!

    As it was suggested before the problem was a plugin found in the marketplace. I basically disabled every plugin used to connect to a printer either via USB or Wifi since I use cura exclusively as a slicer. That did it for me, but I know some people use these features and I'm afraid I can't help. Thanks everyone.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...