Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Recommended Posts

Posted · Potential Heater Short

My printer recently successfully completed its last print. I came back to it a day later and the screen was black. I cycled the power, the printhead fan spins for about a second then nothing, the screen stays black the entire time. The LED's remain lit on the olimex board, i have noticed the led highlighted in red below is half illuminated when the power is switched on, then after about 2 seconds it then goes solid green and the fan stops and nothing happens. I have tried individually removed the print head cable, one wire to the heated bed and the bed PT100 sensor however i get the same problem. When i remove the PT100 sensor the LED slowly fades from solid green over the course of about 10 seconds, instead of staying solid green when everything is plugged into the board. Feels like a short or a faulty component to me. 

 

image.png.921e11e0de63957114878e1c688adf65.png

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Potential Heater Short

    Is there a way to check the Olimex board is doing what it should do, as the display screen remains black all the time. There isnt even a back light that comes on.

     

    Thanks,

    Sam

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...