Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Infill is done before walls inside print, while option 'infill before walls' is off


Recommended Posts

Posted (edited) · Infill is done before walls inside print, while option 'infill before walls' is off

Hello,

 

Below you can see my problem. When printing stuff, the infill is done before any walls are printed. This is really weird, when the option 'infill before walls' is clearly turned off (see first picture).

 

p1.thumb.PNG.c182a2e0e8ad8b9e450c8f01ec36c602.PNG

 

In the second picture (below), no strange things appear. The walls are printed first. However after these walls, the infill as above is printed, and after that the walls and the total infill like in the third picture is printed.

 

p3.thumb.PNG.8070b222f16bd1c901a3aa970c6f24ec.PNG

 

This problem only arise on layers like this one. There are no problems in earlier layers, but there are in later layers, when new bottom layers have to be printed (see last picture).

 

p2.thumb.PNG.c88523f229cd86ea8e9f9551e0fc364e.PNGp4.thumb.PNG.3dd77ea8359680d7c0991d06e7d8f3d5.PNG

 

This problem arose when I changed the 'infill line width' from 0.4 to 0.5. Changing it back or restarting Cura doesn't do the trick unfortunately. Does someone perhaps know the issue or has any suggestions that I can try?

 

 

Thanks in advance!

Edited by tim_t
  • Link to post
    Share on other sites
    • 3 weeks later...
    Posted · Infill is done before walls inside print, while option 'infill before walls' is off

    So no-one had this problem before or knows how to solve this?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Infill is done before walls inside print, while option 'infill before walls' is off

    I've never heard of this one.

    First thing is to use the drop down menu to the right of the Search Settings box.  Set the visibility to "All" and then double check on the settings in "Infill".  If everything looks good there then you may have to re-install Cura.  As I say, I haven't seen this so I'm guessing here.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Infill is done before walls inside print, while option 'infill before walls' is off

    Yeah maybe I should re-install it indeed. No weird things inside infill, only cubic subdivision which is different, but changing this doesn't do the trick. 

     

    Thanks anyway for your reply!

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • Ultimaker Transformation Summit
        Visit our virtual showroom and learn more about the Ultimaker ecosystem!
        • 14 replies
      • New here? Register your Ultimaker for free 3D printer onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 0 replies
    ×
    ×
    • Create New...