Jump to content

UM3 print niet meer na update Firmware UM3 van versie 4.3.3 naar 5.2.16


The_real_Oscar48

Recommended Posts

Posted · UM3 print niet meer na update Firmware UM3 van versie 4.3.3 naar 5.2.16

Na een jaar, door omstandigheden, stil gestaan te hebben afgelopen weekend de UM3 weer aangezet. De UM3 gaf aan dat er een firmware update beschikbaar was, zoals vaker in het verleden, en ik heb deze toen laten instaleren. Nadat ik de PC had aangezet zag ik dat er ook een update was voor Cura, deze ook gelijk uitgevoerd. Sindsdien 5 mislukte prints. Nadat ik de printopdracht gegeven heb start de printer met de auto leveling en begint met printen. Na een minuut of 6 - 8 start de printer zichzelf opnieuw op en geeft de melding dat de print mislukt is.  

 

Ik heb verschillende printfiles geprobeerd,  de printer naar fabrieksinstellingen terug gezet, andere versie van Cura geïnstalleerd maar niets van dit alles blijkt te helpen.

 

Wie kan mij hiermee helpen?

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · UM3 print niet meer na update Firmware UM3 van versie 4.3.3 naar 5.2.16

    Een printer die zichzelf herstart is heel uitzonderlijk. Alle bekende fouten worden afgevangen en resulteren in een melding op het scherm, of worst case, een scherm dat niet meer reageert. De enige redenen die ik ken voor de printer herstarten zijn hardware gerelateerd, d.w.z. bijvoorbeeld geheugendefecten of voedingspanning.

     

    De printer heeft lang stilgestaan. Mogelijk lopen de X- en Y-assen zwaar, de motoren trekken dan extra piekstromen en kunnen een spanningdip veroorzaken.
    https://support.ultimaker.com/hc/en-us/articles/360011597819-Lubricate-the-Ultimaker-3-axles
     

    Probeer dit en stuur mij tevens de logbestanden van je printer. Onder System / Maintenance / Diagnostics / Dump logs to USB.

    Email de bestanden naar mijn account op dit forum (klik op mijn avatar en dan bovenaan mijn profielscherm op 'message').

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · UM3 print niet meer na update Firmware UM3 van versie 4.3.3 naar 5.2.16

    Beste CarloK,

     

    bedankt voor je reactie. Het is helaas niet meer mogelijk om een logbestand hiervan te krijgen. Omdat een reactie op mijn vraagstelling uitbleef en ik veel verhalen over 'unbricking' tegen kwam ( en ook ongeduldig was) heb ik deze optie uitgevoerd. de printer had een FW update uitgevoerd zonder de stepping stone build. De printer stopte bij alle prints die ik na de FW update probeerde altijd op het zelfde punt en starte zich zelf hierna op. Mij leek de 'unbricking' de enige oplossing. Ik heb netjes de W.I. UM3 firmware recovery gevolgd en uitgevoerd en dat is allemaal gelukt.

     

    Moet nu nog verder de 'buildingpate' enzo verder afstellen / kalibreren. Hopelijk zijn hiermee de problemen opgelost.  

     

     

     

     

     

    Edited by The_real_Oscar48
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · UM3 print niet meer na update Firmware UM3 van versie 4.3.3 naar 5.2.16

    vervolg:

     

    bij het uitvoeren van de XY offset kalibratie start de printer zich ineens op. Is nu al meerdere malen gebeurd, is niet iets éénmalig. zie video. Ik ga de logbestanden hiervan naar jouw account gestuurd.

     

    Ik kan helaas de video niet posten.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · UM3 print niet meer na update Firmware UM3 van versie 4.3.3 naar 5.2.16

    Is het mogelijk dat het probleem, het vanzelf opnieuw opstarten van de printer (zonder fout code maar enkel print mislukt) te wijten is aan een defecte voeding?

     

    Bij het testen van de XY met 3000, 6000 en 9000 mm/min is er geen enkel probleem. Op het moment dat er geprint moet gaan worden gaat het fout. 

     

    Ook omdat de down-grade van de Firmware het probleem niet heeft verholpen.

     

      

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • UltiMaker Cura 5.7 stable released
        Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
         
          • Like
        • 13 replies
      • S-Line Firmware 8.3.0 was released Nov. 20th on the "Latest" firmware branch.
        (Sorry, was out of office when this released)

        This update is for...
        All UltiMaker S series  
        New features
         
        Temperature status. During print preparation, the temperatures of the print cores and build plate will be shown on the display. This gives a better indication of the progress and remaining wait time. Save log files in paused state. It is now possible to save the printer's log files to USB if the currently active print job is paused. Previously, the Dump logs to USB option was only enabled if the printer was in idle state. Confirm print removal via Digital Factory. If the printer is connected to the Digital Factory, it is now possible to confirm the removal of a previous print job via the Digital Factory interface. This is useful in situations where the build plate is clear, but the operator forgot to select Confirm removal on the printer’s display. Visit this page for more information about this feature.
          • Like
        • 0 replies
    ×
    ×
    • Create New...