Jump to content
UltiMaker Community of 3D Printing Experts

UM3 print niet meer na update Firmware UM3 van versie 4.3.3 naar 5.2.16


The_real_Oscar48
 Share

Recommended Posts

Posted · UM3 print niet meer na update Firmware UM3 van versie 4.3.3 naar 5.2.16

Na een jaar, door omstandigheden, stil gestaan te hebben afgelopen weekend de UM3 weer aangezet. De UM3 gaf aan dat er een firmware update beschikbaar was, zoals vaker in het verleden, en ik heb deze toen laten instaleren. Nadat ik de PC had aangezet zag ik dat er ook een update was voor Cura, deze ook gelijk uitgevoerd. Sindsdien 5 mislukte prints. Nadat ik de printopdracht gegeven heb start de printer met de auto leveling en begint met printen. Na een minuut of 6 - 8 start de printer zichzelf opnieuw op en geeft de melding dat de print mislukt is.  

 

Ik heb verschillende printfiles geprobeerd,  de printer naar fabrieksinstellingen terug gezet, andere versie van Cura geïnstalleerd maar niets van dit alles blijkt te helpen.

 

Wie kan mij hiermee helpen?

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · UM3 print niet meer na update Firmware UM3 van versie 4.3.3 naar 5.2.16

  Een printer die zichzelf herstart is heel uitzonderlijk. Alle bekende fouten worden afgevangen en resulteren in een melding op het scherm, of worst case, een scherm dat niet meer reageert. De enige redenen die ik ken voor de printer herstarten zijn hardware gerelateerd, d.w.z. bijvoorbeeld geheugendefecten of voedingspanning.

   

  De printer heeft lang stilgestaan. Mogelijk lopen de X- en Y-assen zwaar, de motoren trekken dan extra piekstromen en kunnen een spanningdip veroorzaken.
  https://support.ultimaker.com/hc/en-us/articles/360011597819-Lubricate-the-Ultimaker-3-axles
   

  Probeer dit en stuur mij tevens de logbestanden van je printer. Onder System / Maintenance / Diagnostics / Dump logs to USB.

  Email de bestanden naar mijn account op dit forum (klik op mijn avatar en dan bovenaan mijn profielscherm op 'message').

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted (edited) · UM3 print niet meer na update Firmware UM3 van versie 4.3.3 naar 5.2.16

  Beste CarloK,

   

  bedankt voor je reactie. Het is helaas niet meer mogelijk om een logbestand hiervan te krijgen. Omdat een reactie op mijn vraagstelling uitbleef en ik veel verhalen over 'unbricking' tegen kwam ( en ook ongeduldig was) heb ik deze optie uitgevoerd. de printer had een FW update uitgevoerd zonder de stepping stone build. De printer stopte bij alle prints die ik na de FW update probeerde altijd op het zelfde punt en starte zich zelf hierna op. Mij leek de 'unbricking' de enige oplossing. Ik heb netjes de W.I. UM3 firmware recovery gevolgd en uitgevoerd en dat is allemaal gelukt.

   

  Moet nu nog verder de 'buildingpate' enzo verder afstellen / kalibreren. Hopelijk zijn hiermee de problemen opgelost.  

   

   

   

   

   

  Edited by The_real_Oscar48
 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · UM3 print niet meer na update Firmware UM3 van versie 4.3.3 naar 5.2.16

  vervolg:

   

  bij het uitvoeren van de XY offset kalibratie start de printer zich ineens op. Is nu al meerdere malen gebeurd, is niet iets éénmalig. zie video. Ik ga de logbestanden hiervan naar jouw account gestuurd.

   

  Ik kan helaas de video niet posten.

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · UM3 print niet meer na update Firmware UM3 van versie 4.3.3 naar 5.2.16

  Is het mogelijk dat het probleem, het vanzelf opnieuw opstarten van de printer (zonder fout code maar enkel print mislukt) te wijten is aan een defecte voeding?

   

  Bij het testen van de XY met 3000, 6000 en 9000 mm/min is er geen enkel probleem. Op het moment dat er geprint moet gaan worden gaat het fout. 

   

  Ook omdat de down-grade van de Firmware het probleem niet heeft verholpen.

   

    

 • Link to post
  Share on other sites

  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now
   Share

  • Our picks

   • New here? Get ahead with a free onboarding course
    Hi,
     
    Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
    Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
    They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
    Ready? Register your product here in just 60 seconds.
     • Like
    • 14 replies
  ×
  ×
  • Create New...