Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

I tell ya this is getting frustrating. Can't print a simple Pepe?


KaluNaama
 Share

Recommended Posts

Posted · I tell ya this is getting frustrating. Can't print a simple Pepe?

 

Hi wonderful people,

 

I just bought the Creality Ender 5 Pro (got a good deal) for my first ever 3d printer. I've managed to print out some ready made gcode to verify the hardware is all good, I've got clean prints. Now I found Thingiverse and trying to print this simple Pepe frog model, https://www.thingiverse.com/thing:735928

 

I load it into Cura 4.11.0, I got a basic PLA profile, I slice, and this is what I get in the preview (attached image). So it prints the brim and the eyes, but all the greyed out lines in the preview do not print. I have loaded up other models too, many of them do the same, just greyed out after slicing. What is going on? This is probably something simple, as I am totally new, but I been googling for hours about Cura greyed out this and that and haven't found a solution. Feels bad man. Please someone throw me a bone..

 

feelsbad.jpg

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · I tell ya this is getting frustrating. Can't print a simple Pepe?

    The walls of the object are too thin. By default the "Print thin walls" setting is disabled. Enable that to get that to work.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · I tell ya this is getting frustrating. Can't print a simple Pepe?
    23 minutes ago, nallath said:

    The walls of the object are too thin. By default the "Print thin walls" setting is disabled. Enable that to get that to work.

     

    Aye up, thank you for this I will try that in about an hour, printing a BLtouch bracket atm...

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · I tell ya this is getting frustrating. Can't print a simple Pepe?
    3 hours ago, obewan said:

    Slices perfectly with print thin walls ticked  and surface mode = surface

     

    Hi, same issue here, Bed Level Test by xx77Chris77xx - Thingiverse

    It's a simple bed leveling test. It will stay greyed out after slice, and will print nothing. This is with both "thin walls" and "surface mode" checked. So there must be yet another setting somewhere that prevents this?

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · I tell ya this is getting frustrating. Can't print a simple Pepe?

    @KaluNaama - This has come up a few times now and I believe there is a bug report on GitHub.

     

    You can scale the Z and make the model .201 tall (make sure it is still sitting on the build plate) or you can change your Initial Layer Height to .199.

    • Like 2
    Link to post
    Share on other sites

    Posted · I tell ya this is getting frustrating. Can't print a simple Pepe?
    5 hours ago, GregValiant said:

    @KaluNaama - This has come up a few times now and I believe there is a bug report on GitHub.

     

    You can scale the Z and make the model .201 tall (make sure it is still sitting on the build plate) or you can change your Initial Layer Height to .199.

     

    Thanks dude, I didn't realize the model was flatter than the initial line setting 😄 Learned a lot today. Been up 19 hours straight constantly 3D printing and testing and learning...

     

     

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · I tell ya this is getting frustrating. Can't print a simple Pepe?

    Trust me when I tell you, you ain't gonna learn it in a day, or a month, or a year.  Go to bed, you might wake up to a plate of spaghetti but you'll learn from that plate of spaghetti.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · I tell ya this is getting frustrating. Can't print a simple Pepe?
    7 hours ago, KaluNaama said:

     

    Thanks dude, I didn't realize the model was flatter than the initial line setting 😄 Learned a lot today. Been up 19 hours straight constantly 3D printing and testing and learning...

    It used to work for 4.10. We changed some tolerance settings and missed that it wouldn't print something if it was lower than the initial layer height. So that's our bad.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...