Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Frozen at Initiating Build Volume


lynn4
 Share

Recommended Posts

Posted · Frozen at Initiating Build Volume

Cura 4.12 was working great. After the last Windows 10 update it will no longer load. It stops at initiating build volume. I've uninstalled it multiple times, removed all traces of it from my registry and other places on my computer, installed earlier versions, and nothing is helping. 

 

I went as far as formatting my computer and doing a full system restoration. Cura loaded after that, but then stopped again after Windows performed an update. The closest I've come to getting this thing to load again is installing version 4.10. It loads, but will not slice. It gives no error message. It just freezes while loading.

 

What is the problem here? 

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...