Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

No filament coming out, feeder problem


carinac
 Share

Recommended Posts

Posted · No filament coming out, feeder problem

Hi,

My filament has broken, just at the end. The end is too short to get it and pull it out.

When I lossen the back and put new filament strongly there's no filament coming out. When I raise the temp to 250 there is a very little bit coming out, but for a very short time. It doesn't help when I push the new filament. I tried to print something after closing the back, but there was nothing coming out.

I tried a diffrent slizing program (slice3r) and maybe the settings were not right, which could have caused my problem.

The filament broke short after the start of this print and I heard the clicking again. Something is wrong with the feeder, I think.

Anyone has tips? I hope other tips then unscrewing the extrusion head, because I started that once and stopped, as that is a big risk for people like me :???:

Is it possible to losen the bowden tube at the back?

 

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · No filament coming out, feeder problem

    Hi CarinaC,

    At the end; do you mean near the print head or at the feeder?

    At the feeder: Remove the horse shoe, push down the bowden tube coupler and pull out the bowden tube.

    You should now be able to get the piece of filament.

    Near the print head: Basically the same. Remove the horse shoe, push down the bowden tube coupler and pull out the bowden tube. Remove the filament and push the bowden tube in all the way again.

    Make sure it is not stuck on the edge of the teflon part. Push it down, put back the horse shoe.

    Pull it up once more and push it down again to make sure it is stuck.

    Can you show on a picture where the broken piece of filament is?

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · No filament coming out, feeder problem

    Hi Sander, thanks, I have removed the filament at the feeder. It was broken right after the feeder, but was too short to reach it by hand. It has been broken before at the same place. I wonder maybe the horizontal screw there is too tight or loose? Anyway, after putting in new filament, nothing came out. So I'm afraid I have to disassemble the nozzle, as probably a peace stuck in the nozzle. I'm at Protospace Tuesday, I'm going to try it there.

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...