Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Simplify 3D Setup Help Needed PLEASE


bob-hepple

Recommended Posts

Posted · Simplify 3D Setup Help Needed PLEASE

Hi

I have purchased S3d on the hope it would help me print something Cura is not been helpful with.

I have managed to get a print but its not reliable I have read threads in this forum and I alter some lines to give me 20mm of material.

I have two problems

1. I cannot get the start procedure for the UM2 as it goes in cura, in Cura it primes and expels the material out and then the head moves to the side and the material drapes over the bed and trails it,and then a print. But in s3d it drops the material when the bed is coming up moves to position and then might print while I'm trying to scrape away the material which might come out or not????

2. the prime is not guaranteed if the machine is switched on from cold and i print it doesn't the material does not come out. if I stop the machine and manually move the material then its fine it will print..

what settings should i use . I'ma at default at moment except moving the material 25mm instead of the std 8mm

 

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Simplify 3D Setup Help Needed PLEASE
    Link to post
    Share on other sites
    Posted · Simplify 3D Setup Help Needed PLEASE

    Blizz thank you I have been trying to get on with s3d and I'm sure I will a few teething problems priming ect and moving into print position without the mess of the prime..

    Bob

     

    Hi Bob,

    perhaps you found it somewhere else, but you can change the startup g-code at the script tab.

    Make sure to take the first process, in the 4th line the E value is extruded length.

    The annoyingly slow speed to the startposition is in the 2nd line the F value.

    Although... on a UM2 it might be different :roll:

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Archived

    This topic is now archived and is closed to further replies.

    ×
    ×
    • Create New...