Jump to content
Sign in to follow this  
andrea

Extruder switched off. MAXTEMP triggered

Recommended Posts

Posted · Extruder switched off. MAXTEMP triggered

This the log of the error..

I tried everything and it keep not working. any suggestion?

Recv: ok T:58.3 /0.0 B:0.0 /0.0 T0:58.3 /0.0 @:0 B@:0

Baudrate test ok: 7

Send: M105

Recv: ok T:58.3 /0.0 B:0.0 /0.0 T0:58.3 /0.0 @:0 B@:0

Baudrate test ok: 8

Send: M105

Recv: ok T:58.3 /0.0 B:0.0 /0.0 T0:58.3 /0.0 @:0 B@:0

Baudrate test ok: 9

Send: M105

Recv: ok T:58.3 /0.0 B:0.0 /0.0 T0:58.3 /0.0 @:0 B@:0

Send: M999

Changing monitoring state from 'Detecting baudrate' to 'Operational'

Recv: Resend: 1

Recv: ok

Recv: ok

Send: M105 T0

Recv: echo:Unknown command: "

Recv: ok

Send: M105 T0

Recv: ok T:29.8 /0.0 B:0.0 /0.0 T0:29.8 /0.0 @:0 B@:0

Send: M105 T0

Recv: ok T:29.8 /0.0 B:0.0 /0.0 T0:29.8 /0.0 @:0 B@:0

Send: M105 T0

Recv: ok T:30.2 /0.0 B:0.0 /0.0 T0:30.2 /0.0 @:0 B@:0

Send: M105 T0

Recv: ok T:30.3 /0.0 B:0.0 /0.0 T0:30.3 /0.0 @:0 B@:0

Recv: Error:0

Recv: : Extruder switched off. MAXTEMP triggered !

Changing monitoring state from 'Operational' to 'Error: 0: Extruder switched off. MAXTEMP t...'

Recv: Error:Printer stopped due to errors. Fix the error and use M999 to restart. (Temperature is reset. Set it after restarting)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Extruder switched off. MAXTEMP triggered

UM Original or UM2? Please also update your location (say what country you are in) and your description (say what printers you have) in your profile settings.

This is an easy problem to fix but depends on the printer.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Extruder switched off. MAXTEMP triggered

I also have an Ultimaker Original. I also got the error 'Extruder switched off. MAXTEMP triggered'. At first thought i thought the motor of the extruder was broken, but after switching the cables with the X-Motor, i found out this motor worked. After switching the cables again, i still got the error.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Extruder switched off. MAXTEMP triggered

This is a common problem - especially with older Ultimaker Originals (as the wiring works for a year or more and eventually breaks).

It's usually at the head of the printer at the connector. Did your wiring go through the black F shaped wire strain relief?

Quick fix is to just use the alternate wiring.

If instead you want to debug the problem, try turning it on and checking that the nozzle temp is 20C. Then push the test head to the 4 corners. Often this is enough to trigger MAXTEMP. If this isn't enough start poking the wires at the top of the print head - it's usually the connector on the tiny circuit board.

Alternatively the wire may have fallen off underneath the printer. The basic problem is the wiring from the tiny circuit board on top of the head to the circuit board underneath the printer.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 11 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!