Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
3dsandyk

No filament extruding and nozzle not clogged

Recommended Posts

Every time I change a filament (PLA) from one color to another, the material does not advance out of the nozzle. After flushing the nozzle and clearly seeing through the hole, I continue the process of "changing material" again. The filament usually does not extrude when the "wait" message is displayed. I repeat the process of "changing material" several times. Sometimes it advances and material does extrude and then I advance onto "printing" an object. Sometimes it does not and I continue to "print" anyway and try to "tune" the "flow". This usually does not work.Has anyone had a problem like this? Any suggestions as to what I should do?

Many thanks!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Our picks

    • Taking Advantage of DfAM
      This is a statement that’s often made about AM/3DP. I'll focus on the way DfAM can take advantage of some of the unique capabilities that AM and 3DP have to offer. I personally think that the use of AM/3DP for light-weighting is one of it’s most exciting possibilities and one that could play a key part in the sustainability of design and manufacturing in the future.
        • Like
      • 3 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!