Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
media1969

Pause at height

Recommended Posts

Hallo

Ik wil met de functie pause at height een kleur wissel doen .

Het gaat wel netjes stoppen op bepaalde hoogte maar ik ben dan niet in de gelegenheid om de kleur wissel te kunnen doen .

Wie kan mij uitleggen hoe dit moet ?

M.v.g. Andre

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meestal wordt ervanuit gegaan dat je Roberts feeder gebruikt (of een andere die je kan open klikken). Met deze feeder heb je een latch dat je kan losklikken zodat je het filament kan verwijderen. Met de stock feeder gaat dat niet voor zover ik weet want je hebt tijdens die pauze niet de beschikking over de normale materiaal commando's om te wisselen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Door de juiste hoogte in te stellen. Stel je laaghoogte is 0.1 en je wil na 40 lagen stoppen, dan laat je hem dus op 4.2 cm stoppen (0.3 inital layer thickness + 39 * 0.1).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.youmagine.com/search?utf8=%E2%9C%93&search_objects%5B%5D=designs&search=feeder

Zoals blizz al aangaf gaat dit het beste met een feeder dit je kunt openen (zie link hierboven voor meerdere versies, die van |robert| wordt het meest gebruikt. Tijdens de pauze open je de feeder en trek je het fillament gewoon uit je printer, en je duwt er met de hand een andere kleur in, ik duw altijd even door tot de nieuwe kleur uit de nozzle komt, niet vergeten de feeder weer dicht te klikken en je kunt weer verder, ken het menu niet uit m'n hoofd maar zal wel iets van 'resume' heten denk ik.

In theorie gaat dit ook met de fabrieks feeder, heb het zelf nooit getest maar met recente firmware schijnt de power van de feeder motor af te gaan, maar de kans is zeer groot dat je tijdens de wissel plastik draden trekt die dan in je feeder en/of bowden tube achter blijven, met mogelijke verstopping en under extrusion tot gevolg.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Our picks

  • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
   Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
    • Like
   • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!