Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
jechsturk

Overhang/kleine objecten verbeteren

Recommended Posts

Hallo allemaal,

Ik ben nog redelijk nieuw in het 3d printen, en ik ben al een geruime tijd aan het testen met van alles en nog wat. Een probleem bij mij blijft het printen van overhang, en vooral bij kleine objecten.

 

 

Zo als te zien is in de bovenstaande afbeeldingen zijn mijn kleine objecten niet heel erg goed gelukt. De blauwe pla is van ultimaker zelf, en de witte van formfutura.

Voor het witte poppetje heb ik de volgende instellingen gebruikt

Speed: 50 mm/s

Bed: 55 graden

Nozzle: 200 graden

Layer: 0.06 mm

overige instellingen zijn standaard

Zoals op de plaatjes te zien is is dit poppetje goed gelukt, behalve op de stukken van de overhang. Hier valt nog veel aan te verbeteren, maar ik zou niet weten waar precies. Het bed kan ik niet op 0 graden zetten omdat de PLA dan niet hecht (met lijmstick & zonder lijmstick). Met de blauwe pla van ultimaker zelf heb ik hier minder problemen mee. De pla van formfutura hecht slecht vergeleken met de pla van ultimaker, maar als het wel goed hecht is de kwaliteit een stuk beter.

De eiffeltorens zijn geprint op 190 nozzle temp & 60 graden bed temperatuur met een layerthickness van 0.06. De ene eiffeltoren is geprint met ondersteuning en de andere zonder.

Alle objecten zijn per stuk geprint op de glasplaat, blauwe pla met lijmstick en de witte zonder.

Heeft iemand nog tips voor het verbeteren van de kwaliteit? Ik hoor het graag.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meestal gaan kleine prints een stuk beter als je er meerdere tegelijk van print. Bevoorbeeld, het Ultimaker Robotje wordt iets mooier als je er 2 tegelijk print. Ik verwacht dat dit met deze prints ook zo zal zijn.

Kleine prints is moeilijker dan groote prints, omdat de cooling een stuk lastiger is.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Our picks

  • Architect Design Contest | People
   The goal of this contest is to design a set of people figurines that could be used in such a project to make an area, office or mall seem populated. 
   Think of different types of people in different environments, like walking people, people standing still, working people, and both men and women.
    
   • 31 replies
  • Taking Advantage of DfAM
   This is a statement that’s often made about AM/3DP. I'll focus on the way DfAM can take advantage of some of the unique capabilities that AM and 3DP have to offer. I personally think that the use of AM/3DP for light-weighting is one of it’s most exciting possibilities and one that could play a key part in the sustainability of design and manufacturing in the future.
    • Like
   • 3 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!