Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
xyzlord

problems connecting

Recommended Posts

for some reason my connection between my ultimaker and my laptop seems to be unstable.

when i try to get past the first run wizard in cura 12.07. i am able to connect to my ultimaker and upload the firmware

but when i try to connect for testing it seems to lack connection from time to time.

this problem happens randomly but on a high rate. about 4 out of 5 times when i try to connect to my ultimaker.

im using windows vista as operating system

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you see any exceptions in the console window?

You can also try setting the baudrate from AUTO to 250000 in the preferences. The AUTO baudrate is new in the latest version and is causing some problems on some systems (but not on all, making it harder to track down)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Our picks

    • Taking Advantage of DfAM
      This is a statement that’s often made about AM/3DP. I'll focus on the way DfAM can take advantage of some of the unique capabilities that AM and 3DP have to offer. I personally think that the use of AM/3DP for light-weighting is one of it’s most exciting possibilities and one that could play a key part in the sustainability of design and manufacturing in the future.
        • Like
      • 3 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!