Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Multimaker 3 printing very thin 1st layer. Problem in part of the initial print 1.0

   (0 reviews)
Sign in to follow this  

2 Screenshots

About This File

Hi, I am a new user to 3D printing but I have had a reasonable amount of experience with CAD drawing. I am using Sketchup 7 Pro at the moment.

I created my own designed 2 sided thin poker chip with a round recess in the middle of it so I can place a round magnet in the centre. I can then attach it to a metal object with a recessed magnet inside the chip.

My problem is, that the first print layer prints very well in CURA 2.4, considering I set it to 0.02mm Layer Height and Top/Bottom Thickness 0.02. But the recessed hole does not print even though the recessed hole doesn't start until the print level is at 0.24mm from the base.

I am printing with 2 colours Black PLA and RED PLA with a 0.4 Print head.

The rest of the model prints fine even with the started 0.02 thin layer.

FILES and images are here:

Please Help if you can. :-)




User Feedback

Create an account or sign in to leave a review

You need to be a member in order to leave a review

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

There are no reviews to display.

[[Template core/front/global/_customFooter does not exist. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!