Jump to content

Willtock

Dormant
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral
  1. Merci pour votre aide! J'ai bel et bien réussi à descendre ET à monter le plateau avec pronterface. Le problème ne semble pas venir de l’exécution de la commande... D'autres idées? X)
  2. What is pronterface? Where can i download it?
  3. To me, the ulticontroller is a receptor concerning the display and an emettor concerning the button, but in no matter a processor for taking decision and saving datas. But please do tell me if i'm wrong!
  4. When you say "panel", are we speaking about the same thing? Electronic panel Because without this, i can't even connect the printer with USB.
  5. Yeah this sounds very close (if not exactly the same). I'm in contact with Makershop, is that the right way to get another panel if it is the real cause of my issue? Or should i contact directly Ultimaker staff? About the settings and firmware, i always create a new machine and update firmware before every test.
  6. The Gcode is clean, i am sure of that because one french user tested it, and it worked. I don't have it on me now, i'll post it there this evening.
  7. En effet je suis quasiment certain que c'est la position 0 qui n'est pas bien enregistrée. Tout se comporte ainsi. Quand je fais home sur le controller, il enclenche bel et bien le capteur Z (certes celui ci n'est pas parfaitement placé, mais pas de 36mm! J'ai essayé de calibrer avec la fonction home, mais ça n'arrange rien... Ca n'explique pas un écart aussi grand :/ (et le capteur Z fonctionne, car il est détecté par le logiciel durant le test des capteurs de fin de courses).
  8. Hello guys, i'm quite new to 3D printing world, i've just bought an UMO+ and build it. But i'm already facing problems that makes impossible for me to print anything. I precise i THINK there's no assemblage problem. Here are my two problems : -when i try to calibrate the plate's heigth with Cura, the plate always goes down no matter on which button (Up or Down) i click. I try this with different versions : 15.04.2, 15.04, 15.01, 14.12, 14.09. No one worked correctly. But i can move it down and up with the controller. You can find a video of the problem here : -my second issue is that when i use "Auto home" function, my printer made this good, but when i start printing something, the plate goes down, and it starts printing with 36mm too much heigth, so the plastic falls from too high. When this happens, i see "Z = 0" on the controller, and when i stop it and use the "Auto home" function, it now indicates me "Z = - 35.09" (which is the anormal distance between the plate and the printer's head). This is always the same distance no matter the heigth of what i print. You cand find a video of the issue here : I've already post a message on the french community, but in order to be read by more people i also post here. Thanks in advance for helping me solve this issue!
  9. Voilà, les vidéos sont sur YouTube, voici les liens : Je paie un coup à boire sur Lille à celui qui me débloque !
  10. Alors pour répondre à ta question, oui j'ai essayé avec une autre pièce, un dé que j'ai modélisé (1cm cube). Mais la plaque était toujours positionnée au même endroit Sinon, je suis en train d'importer deux vidéos sur Youtube, une pour le problème du calibrage et une pour le problème d'impression.
  11. XD tu as le sens de l'humour toi merci de me détendre dans ces premiers moments de tâtonnement un peu stressants Sinon, j'ai essayé avec Cura 14.12, 14.09 et 14.07 (pour ce dernier l'UMO+ n'existait pas donc je n'ai pas testé plus bas) mais ça ne marche pas... une autre idée?
  12. J'essaie d'imprimer le modèle fourni, le petit robot d'ultimaker. J'ai simplement pris le fichier tel quel ... voici un lien qui permet de le télécharger : https://drive.google.com/file/d/0B5iFB4WbRDSFaTVOdDBHWVpJQk0/view?usp=sharing Je vais essayer d'autres versions du logiciel en attendant ton retour
  13. N'ayant pas réussi à calibrer avec le logiciel, j'ai essayé l'impression avec la carte SD.
  14. @Electromu : j'ai essayé de calibrer malgré tout la plaque en faisant "Auto home" alors que le logiciel me demande d'appuyer sur "Up" ou "Down" pour calibrer la plaque. Du coup j'ai bien mes trois coordonnées à zéro... jusqu'à ce que je lance une impression. Là, mon Z se décale de 35.09mm
  15. Merci pour vos réponses ! @Didier : - Non, je n'ai essayé qu'avec la 15.04 et la 15.04.2. Je referai le test avec la version que tu mentionnes ce soir. -Mes capteurs de fin de course sont ok! @Electromu : oui j'arrive parfaitement à faire bouger l'axe Z avec le controller
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!