Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

georgp

Member
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by georgp

  1. 18 hours ago, tinkergnome said:

     

    In this case you can add these steps to the end-script in Cura or to the according gcode script in the printing host (if applicable).

    My "print finished" script in Octoprint looks like this:

     

    (it's just an example, YMMV)

    
    ;disable all heaters
    {% snippet 'disable_hotends' %}
    {% snippet 'disable_bed' %}
    ;end retract
    M302 S0
    G90
    G92 E11.0
    G1 E0 F1500
    M400
    M302 S170
    ;reset settings
    M501
    ;move to parking pos
    T0
    G0 X23 Y200 F10800
    ;G28 Z0
    G0 Z200 F2000
    ; disable motors
    M84
    M117 

     

     

    I guess that's a different issue. You can test the fans in the "Advanced" menu.

    Does it apply to both printheads?

     

     

    Thanks!

    I was using your end script and it is kinda doing what it should but it doesn't home the head and the building plate entirely so i still have to do that manually after a print. Is this also the case for you?

     

    The fans seem to work now. 

     

    I also have another issue:

    I want to print with different nozzles (also a 1.5 mm nozzle) but i cannot find the nozzle diameter in cura anymore and also there are no settings for 1.5 mm nozzles. Any ideas how to use it?

     

    And any advice if i want to print with 2 different nozzle sizes?

     

    Thank you so much!

     

    Cheers

    Georg

  2. Hi guys. I got my Mark 2 setup to work now. I think i calibrated the 2 heads quite well but somehow the 2nd printhead prints some unwanted lines before it is moving to the right position and it's carrying the lines over the building plate which results in inaccuracy. 

    Can you tell me if somebody has experienced similar or the same issue. I print with the old UM2 head as 2nd head and the new one from the upgrade kit as 1st head. The feeder and feeder motor are identical. 

    Here are some pictures of the prints with it's inaccuracy at some areas. The T-Rex was printed with dissolvable PVA supports. It seems to work quite well at the upper parts but the materials got kind a mixed at the leg parts. Do you thinks this might be an issue of having 2 different heads or is it more due to the settings. 

    Thanks for your help!

     

     

    IMG_0618.JPG

    IMG_0565.JPG

    IMG_0567.JPG

×
×
  • Create New...