Jump to content

Roybosthee

Dormant
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Roybosthee

  1. The steppers you describe are as far as I can tell, pretty much identical to the originals.

    Ie. same size and step/rev. specs.

    If they are running the wrong way, you probably plugged them in the wrong way in your board (that will make them run "backwards").

    So either turn the plug 180 degrees, or go to the Invert axis section in the configuration.h file in marlin, and invert the affected axis.

     

    The motors are turning in the right direction. but the thing is they ar gibbering when i run for example a program.

    Roy,

  2. hay,

    I'm currently replacing the motors of my ultimaker Original to Nema 17 steppermotors (200 rev 1.8 degree).

    I wired everything but, the motors are acting strange. :(

    what kind of settings do i have to put in marlin to let them turn  right and in a normal way?

    thanks

    cheers,

    Roy

  3. Mijn firmware zal hier niet helpen, buiten de Ulticontroller is alleen de RepRap Discount Full Graphics Controller ondersteunt...

    Nu ik denk dat die LCD ook zou kunnen werken (zelfs met de officiële firmware), maar ik heb al gezien dat de kabels af en toe verkeerd waren gemonteerd ('tab' op de verkeerde kant van de connectoren)

    Beste amedee,

    Heb je enig idee hoe ik mijn lcd zou kunnen laten werken ?

    Groetjes Roy

  4. Ha Roy,

    Bedankt voor je bericht. Heb je een 'echte' Ultimaker Original of is de hele machine samengesteld uit onderdelen die je zelf hebt ingekocht?

    Indien je third party onderdelen hebt, heb je deze alternatieve firmware bekeken?

    - Ik heb ook je vraag naar het Nederlandse deel verplaatst, omdat je deze eerste instantie in het Engelse deel hebt geplaatst. Als je je post daar opnieuw wil plaatsen, wil je dit dan in het Engels doen? Dat vergroot ook de kans dat je een goede reactie krijgt.

    bedankt!

     

    Beste Sander,

    Hartelijk dank voor het bekijken van mijn bericht. Ik heb geen 'echte' ultimaker ik heb mijn ultimaker samengesreld uit verschillende onderdelen. Ik heb jou opgegeven site bekeken mar kan geen lcd configuratie vinden voor de smart lcd controller 2004 helaas. Hebbje misschien enige andere oplossing hoe ik mijn printer aan de gang zou kunnen krijgen?

    Groetjes Roy

  5. Beste lezer,

    Momenteel ben ik samen met een klas genoot een Ultimaker original aan het bouwen. Hij is zo goed als af, alleen lukt het ons maar niet de marlin firmware aan de gang te krijgen en dus de printer aan de gang te krijgen.

    Wij hebben een ultimakerboard van geeetech.com en een smart lcd controller 2004 ook van geeetech.com

    Na alles aangesloten te hebben en de marlin firmware naar de arduino te hebben geupload zette wij de printer aan het lcd scherm begon te piepen en gaf niks aan. We hebben de kabels proberen om te wisselen maar dit resulteerde ook in niks.

    In de marlin software heben wij wel smart controller 2004 gedifined maar om een of ander reden doet hij het dus niet. Ik heb verschillende forums gelezen en daar kon ik niks vinden over dit probleem.

    Zou iemand ons kunnen helpen met ons probleem? Dit zou heel fijn zijn.

    Groetjes Roy

×
×
  • Create New...