Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

richerte

Member
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

  • Country
    US
  1. richerte

    Ultimaker Original Tempurature Sensor

    So the pt100 is for the UMO+ Correct? Online it said it was not compatible with UMO. (as long as I order a longer cable) I kept trying to remove the cable from the hot end, using the blunt end of a drill bit which fit nicely in the hole, and was able to get it out probably 5mm, then I tried to pull it out with a pair of pliers, but I kept bending the metal casing of the sensor, which seems to have damaged the wiring inside. Now it only works when I hold the wires in a certain position. I sent a few emails around to see who has the 1.5m long cable in stock, and I'm waiting for a response.
  2. I have been an owner of the Ultimaker Original+ for a little around a year and have been having troubles with my temperature sensor. I am unable to remove it from the aluminum heating block, and it is not outputting the correct temperatures. What would be my best option in order to fix it? The printer keeps outputting errors during print such as Maximum and Minimum Temperature. I have been tinkering with it for a week and am unable to get it to work reliably. I'm pretty sure one of the wires is broken off of the sensor, but not entirely sure. Does anyone know of a way to request one from Ultimaker, or to purchase from a 3rd party? I have been unable to find it on any of the reseller websites. Thanks, Ethan
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!