Jump to content

xperiment

Dormant
  • Content Count

    129
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About xperiment

  • Birthday 01/01/2015

Personal Information

  • 3D printer
    Ultimaker 2
    Ultimaker Original
  1. Does anyone knows if it´s possible to create own nfc tags for the UM3? The tags from the UM spools can be read from my Samsung S7, but the data format is unknown.
  2. Yes, one color only. I must check the firmware..but it should be (he´s printing actually). Perhaps a wrong Cura setup?
  3. I´ve got a problem with the second nozzle of my UM3. Before a 3d-print the main nozzle extrude a little bit filament and then starts with the object - thats standard workflow. But I have the problem that after the first layer, the second nozzle extrude also filament to the edge of the heated bed. After extruding this little bit filament the first nozzle is working again and the object will be printed. It is not a big thing, but there´s sometimes a little bit filament left and the nozzle moves it to the layer and mixed the filaments...so I have sometimes different colors in the first layer. How can I prevent the second nozzle from extruding filament while printing a one-color print? I have nothing found in Cura.
  4. I also received my adhesions sheets (without door, plate). And after the first test with PLA the prints are strongly(!!!) sticking on the plate. No way to remove them without destroying the sheet. Got anyone a hint for removing PLA prints from the plate?
  5. Does anybody has the same problem when he wants to read the next page of a category, that the page is switching to the next page of the complete forum and not to the next page from the specific category? I can't read deeper into a category because the page is always switching to the main forum. I have this problem with mobile chrome Android and also chrome on Win 7. I'm going crazy about this ;-)
  6. Hi there, I have really heavy problems with the adhesion on the Ultimaker 3. I'm using Colorfabb pla and tried different configurations (temp/fan), but nothing really works. Even with brim the object will not stick to the glass plate (not only warping). Only when I'm using very much of the pritt glue, it works sometimes. But the bottom from the printed object is not acceptable (for a 3k printer). ABS is also impossible to print. For my ultimaker 2 I'm using a specific printing plate and have no adhesion problems for over 2 years! Unfortunately I can't use them for the UM3 because of the auto adjustment. There must be a working solution for this adhesion problem, or? But please, I'll not spray my 3k printer with hair spray or other chemicals and won't also use a mixture from acetone and abs on the build plate
  7. I must replace my broken sliding block from the UM2. I´m wondering, but there isn´t any documentation about this replacement. Would be nice if someone can give me a small tutorial about this.
  8. Klappt wunderbar! Drucker läuft wie geschmiert...nochmals vielen Dank!
  9. Das die X/Y Achsen vertauscht sind, vergiss bitte. Das war ein Fehler von mir. Die Pins vom Bild haben bei mir keinen Jumper, also müssten wir die Z-Steps verdoppeln. Oder wäre es denn nicht am einfachsten einen Jumper auf die Pins zu setzen? Dann sollten die Steps auch verdoppelt werden, oder?
  10. Yes, the object is in a compressed height. Because a Z-switch error, I had to change the E1 and E2 port. So the Z-axis motor is in the E2 port and I have a customized firmware (tinker).
  11. After installing a custom firmware (tinker) my Z-axis does not work correctly. All prints are only 50% high, as the original size in Cura. Y/X axis are working well. And I notied that the heatbed is during the calibration process much too low! The bed is only 150mm away from the 0 position (ground). Can I change this wrong setting in the firmware, or also in Cura´s machine setting? I have tried it with the Marlin configurator...but don´t know what to change.
  12. Wäre auch zu schön gewesen ;-) Nach dem ersten kompletten Druck fällt mir auf das die Z-Achse falsch kalibriert ist. Die Homeposition ist demnach viel zu weit unten und die Drucke werden alle gestaucht. In der Firmware selbst kann ich zwar die Position einstellen, dort sind aber die X/Z Achsen vertauscht und die Höhe der Z-Achse lässt sich nicht korrekt einstellen. In der Firmware sind die Positionen in der Grundstellung wie folgt angegeben: X: 0.0mm Y: 230mm Z: 230mm (wobei Z doch 0 sein müsste?) Hast du da noch eine Idee?
  13. Gerd, was soll ich sagen? Du hast meinen UM2 gerettet, es funktioniert!! Dank deiner Hilfe hab ich echt ne Menge Geld für´s neue Board gespart! Vielen, vielen Dank für deine Mühe
  14. Ok, das wäre ja phantastisch wenn Du die Firmware dahingehend ändern könntest! Vorab schonmal herzlichen Dank für deine Mühe!
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!