Jump to content

olafweller

Dormant
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral
 1. Hey guys, Ik gebruik mijn ultimaker 1 om lampenkappen te maken voor een lamp die ondertussen al in heel wat winkels ligt, zie: http://olafweller.nl/albums/printlamp/ Ik wil een keer een test doen op een UM2 om te kijken hoe die de kap print en daarnaast is het fijn als ik mensen kan vinden die de kapjes kunnen printen mocht ik de vraag niet aan kunnen. Aangezien ik mijn studio in Rotterdam heb zou ik graag in contact zou komen met forum leden in Rotterdam! Mocht je het leuk vinden om mij hierbij te helpen dan hoor ik het graag. gr Olaf
 2. Bedankt voor de tips. Ik heb een E3D hot end en het filament bleef vastzitten in het deel dat gekoeld word door de 30 x 30 mm fan dus wellicht wordt het toch iets te heet binnenin waardoor de actieve koeling van de hot end niet goed genoeg werkt... Ik ga eerst eens de temperatuur meten en nog wat prints doen, dan kijken of een 50 x 50 mm fan op de hotend het oplost en als laatste optie ventilatie op de kast aanbrengen (meeste werk dus laatste optie
 3. Onbedoeld is het dat ook geworden Deed na 5 uur de doos open en het was er echter super warm binnen. Weet niet of dit zo goed is voor de steppermotors..? Heeft iemand een idee hoe warm die mogen worden? Anders bouw ik er fans op. Ik hang er sowieso even een temperatuur sensor in, ben erg benieuwd hoe de temperatuur verandert over de tijd. De rails is een goed idee inderdaad. Ik heb hem nu gewoon zo groot gemaakt dat ik de printer er in rond kan draaien maar het zou nog fijner zijn als hij er gewoon uit geschoven kan worden inderdaad. Kwam ook bij me op toen ik de film bekeek en de printer op de plaat hout er uit trok om het geluid te laten horen. Een webcam staat zeker ook op de planning plus er voor zorgen dat de printer meerdere prints achter elkaar kan maken. Maar voorlopig kan ik mijn tijd nog beter in andere dingen investeren die meer opleveren.
 4. Hi guys, Ik gebruik mijn printer om een serie lampen te maken dus hij staat continue naast mij aan. Ik werd daardoor een beetje gek van het geluid en zocht dus een betaalbare manier om hier geen last meer van te hebben. Na gespeeld te hebben met meerdere ingewikkelde ideeën besloot ik dat de simpelste oplossing was om er een grote doos om heen te bouwen en die te voorzien van geluidsisolatie schuim. Totale kosten: 110 euro 3 x 1 m2 vlokkenschuim 4cm dik dichtheid 120 = 51 euro plus 14 verzendk. 2 x plaat 12mm dik MDF bij Hubo inc. op maat zagen = 33 euro Scharniertjes = paar euro (had ik nog) Kit = 10 euro Hier een video: http://youtu.be/N_T8Q4_Fop0 Het is ongelofelijk hoeveel verschil het maakt. Ik kan er nu makkelijk naast zitten werken. Ik hoor de printer zo vaag dat het lijkt alsof de printer in een andere ruimte staat. En een bijkomend voordeel is dat er nu ook geen stof uit de ruimte meer in mijn print terecht kan komen. Iets wat nogal vervelend was bij het printen van witte kapjes Laat maar weten als iemand nog meer info wilt en jullie zijn altijd welkom in mijn studio in Rotterdam om live te horen hoe stil hij nu is.
 5. Om dit topic af te sluiten indien andere mensen nog hun Ultimaker willen om bouwen naar direct drive: Uiteindelijk bleek het erg eenvoudig en had ik alleen maar het volgende nodig: 2 x Flex shaft coupler 8 - 5 mm Deze heb ik bij llamatech.be gekocht, prima service. De assen hoef je niet te vervangen want je kan de 2 lagers iets naar binnen laten komen met dit onderdeel: http://www.thingiverse.com/thing:608413 Dit zorgt ervoor dat de as er aan 1 kant een stukje uit steekt en je daar de coupler op kan bevestigen. (Ik had zelf wel 2 nieuwe assen gekocht maar niet de juiste zaag om ze in te korten. Dit lukt niet met een normale ijzerzaag.) Daarnaast heb ik deze motor brackets van Calum Douglas uitgeprint: http://calumdouglas.ch/wp-content/uploads/2013/04/Motor_Bracket_9_MB9_1.zip That's it hoop dat iemand er wat aan heeft
 6. Ik heb hier de benodigde lengte van de assen gevonden: http://calumdouglas.ch/wp-content/uploads/2012/12/Assembly.pdf Ik ga nu alles bestellen op llamatech.be Ik houd jullie op de hoogte hoe het is gegaan zodat in de toekomst andere Nederlanders een duidelijke instructie kit hebben op hun ultimaker ook om te bouwen
 7. Ik bedoelde inderdaad voor de XY assen. Ik heb een grote cirkel achtige print waar duidelijke de afwijking in te zien is. Bedankt voor de reprapuniverse tip. De assen kan ik waarschijnlijk wel hier bij de TU Delft halen. Ik ga morgen weer verder shoppen zou toch fijn zijn als die soort upgrades wat meer in een "kit" vorm worden aangeboden (ideetje reprapworld?
 8. Ik wil graag mijn Ultimaker om bouwen naar direct drive om de backslash te minimaliseren. Ik kan alleen niet 1 plek vinden waar je in Nederland alle onderdelen kan kopen: - Flex shaft coupler 8 - 5 mm - 8 mm shaft - GT2 belt - GT2 pulley 8mm bore Ik heb reprapworld gebeld en zij gaan binnenkort de couplers leveren maar dat kan nog even duren. Heeft iemand een goed idee?
 9. Hi Dim3nsioneer thank you very much for clarifying this. Now I can work on a solution at least!
 10. Hey guys I have a problem that I cannot solve. I will show the problem using a basic shape. I have a cylinder with a wall thickness of 1,6 mm. In Cura I set the shell thickness to 0,8 mm. This will create 2 inner and 2 outer shells which together should form the 1,6 mm solid walls. The problem now is that there is a gap between the inner walls (green). And it is a very particular reoccurring gap only at the left bottom and the right top. Therefore I suspect a hardware related problem. In the picture you see a top view drawing of the layers. At the location of the gap, the wall thickness is 1,9 mm and at the location without the gap the wall has the right thickness off 1,6 mm. I also show the path of the nozzle. The shells on the outside go counter clockwise and the shells on the inside go clockwise. My suspicion was that the problem is caused by belt tension differences or miss alignment of the axis. I tested both parameters by continuously making small changes, making a new print and see if there was an effect but I could not see significant differences in the gap size when doing so. Under extrusion also doesn't seem to be the problem because my extrusion works fine. Does this look familiar to anybody? It would be great if anyone could help me because I am running out of ideas.
 11. Nee het was de 12 V regulator. Nu doet alles het weer gelukkig Terugkomend op de aanleiding van deze enorm leerzame ervaring: het aansluiten van een 12 v fan. Heeft iemand een idee waar ik dat kan doen op het bord? Of moet ik daar een aparte voeding voor aanleggen? Thanks!
 12. Yes hij doet het weer blijkbaar was het toch de adapter! Steppers en heaters doen het allemaal. Ik denk dat er een beveiliging in de adapter zat. De adapter deed het pas weer toen ik hem uit het stopcontact had gehaald dus wellicht moest er binnenin iets afkoelen of iets dergelijks.
 13. Denken jullie dat het mogelijk is dat de adapter kapot is gegaan? Ik meet namelijk geen voltage hierop. Of geeft hij geen voltage af wanneer hij onbelast is? Ik heb de standaard ultimaker voeding
 14. Hee bedankt voor jullie reacties, ik heb net een nieuwe LC78 12cv gekocht hier in de buurt en ik ga hem er nu in bouwen dus fingers crossed dat dat hem was... ik laat het zo weten En er is inderdaad een koellichaam van de z stepper afgekomen, omdat de z stepper niet zoveel doet dacht ik dat het geen kwaad kon maar zodra ik de juiste lijm tegenkom gaat hij er zeker weer op.
×
×
 • Create New...