Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

TumbleweedLabs

New member
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

  • Field of Work
    R&D / Exploration
  • Country
    US
  • 3D printer
    Ultimaker Original
  1. Hello. Since upgrading to 3.3 my printer is exhibiting some strange behavior when reading the sliced gcode files from Cura. I've inspected the gcode output from Cura and found the issue. Near the end of each layer, Cura is instructing the hot end to move to an area of the print bed way outside of the model area and extrude nearly 2mm of filament, then drag that filament back into the model area and resume the next layer. This manifests itself as "worms" crawling out of the side of the print up into thin air. This problem is happening with all prints I have tried but for posterity I did a test with a 20x20x20 calibration cube into Cura 3.3, Cura 3.1, and Slic3r. Cura 3.3 is the only gcode output exhibiting this issue. I have included for reference an image of the part, the gcode output from Cura, and screen captures of my print settings. The site won't let me upload video but I have also included a still frame from the video detailing the behavior. Any assistance would be greatly appreciated. Thank You! CFDMP_BLTouch_Support_for_Wanhao_i3_Plus.gcode
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!