Jump to content

Kevin77

Member
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Personal Information

 • Field of Work
  Education
 • Country
  NL
 • 3D printer
  Ultimaker 3 Extended

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. He SandervG, Ik heb hulp nodig bij het modelleren van een model op TinkerCad. Zoals je op het plaatje kan zien heb ik een cirkel gemaakt en wil daarop letters op plaatsen (vervolgens wil ik daarop weer een cirkel plaatsen en dan weer letters). Het is best lastig om ook de geplaatste letters in dezelfde richting te krijgen. Dit doe ik nu handmatig maar dan is het nog niet precies genoeg. Is hier een eenvoudiger manier ervoor? Of weet jij misschien hoe ik dit beter kan oplossen?
 2. He Custom3D, Ik had vakantie dus kon helaas niet op reageren. Als ik het goed begrijp wil jij graag de tekst op de cirkel zetten? Ik heb ook 2 modellen namelijk "cirkel" en "tekst" zie 1e foto. En dan beide selecteren en mergen krijg ik dit, zie 2 foto. Ik heb op 2 manieren gedaan om te kijken of er een verschil is. -1e manier is gewoon 2 modellen pakken dus: een cirkel (cilinder) en een tekst. Vervolgens beide openen in Cura en selecteren en mergen. -2e manier is zoals eigenlíjk hieronder is beschreven maar dan de "inkeping" op de cirkel zetten en dan zodat Cura weet dat daar een inkeping zit en dat daar dan het model "tekst" erop past. Maar het maakte niks uit beide manieren werkte bij mij. Of bedoelde jij tekst in de cirkel? Ik weet niet of jij het zoiets bedoelde? Als 1e moet je een inkeping maken voor je tekst, zie 3e foto. Vervolgens kan je model "tekst" en "cirkel" mergen en dat ziet vervolgens zo uit, zie 4e foto. Hopelijk help dit.
 3. Ik laat nu een stukje brim maken want dan blijft de modellen meestal goed zitten. Ik had wel een probleempje met de extruder, er zat nog wat ABS materiaal achter en daardoor kon er geen PLA materiaal doorheen komen. Gelukkig ging het uiteindelijk wel weer, door de temperaturen.
 4. Oke, ik ga dan gewoon eerst simpel paar modellen printen en later beetje variëren met de setting. Zolang maar niet bezig is als iedereen hier weg is, want je weet maar nooit wat er gebeurd als je weg ben en het model schiet los van de plaat bijvoorbeeld
 5. He Sander, Zal het nog effect hebben om bijvoorbeeld settings als: Wipe nozzle, prime tower of ooze shield toe te voegen? Geen idee of je het weet. Ik kan sowieso zeker uitproberen. Ik lees wel over algemeen dat je dan meer filamant extra kwijt ben en tijd denk ik. Maar als het zal lukken dan is het natuurlijk geweldig.
 6. Het was ook mijn 1e gedacht om met PLA te werken maar had geen 2 kleuren ervan helaas. Of bedoel je 1 PLA en ander ABS materiaal? Ik zal dan waarschijnlijk nieuwe voorraad bij moeten bestellen. Hoe snel is de levertijd, Eindhoven?
 7. He iedereen, Het is mij gelukt om met Cura 2 modellen te mergen. Ik heb zelf een dobbelsteen (30x30x30 mm) gemaakt met 2 getallen namelijk 1 en 2. Hierbij wil ik dat de body een zwarte kleur en de getallen een oranje kleur. Ik gebruik ABS in zwart en oranje. Zoals je het misschien ziet (zie bijlage) ben ik er mee gestopt met printen circa halverwege. Je ziet dat er cracks in de body zijn ontstaan en verder de cijfers zijn niet of nauwelijks gevuld met oranje ABS materiaal. Verder Heb ik de printsnelheid op FAST 0,2 mm gezet. Ik denk om nog een keer opnieuw te proberen alleen dan met een langzamere snelheid zoals 0,1 mm en kleinere model 10x10x10 mm. Hoe kan ik dit oplossen? Elke tip en raad zijn welkom
 8. Ja dat zal ook moeten lukken met de 1e laptop. Het is ook gelukt met 2 getallen te mergen. Ik ben echt blij dat het nu gelukt is. Heel erg bedankt voor jou hulp Sander!
 9. Ja klopt, op een of ander manier opent hij altijd de 3D builder van Windows als ik hem opslaat als STL bestand. Nu ik met een andere laptop doe, krijg ik meteen Cura logo te zien van opgeslagen bestand. Eenmaal beide STL bestanden geopend in Cura en dan mergen, hij doet het Yes! Eindelijk, super bedankt!
 10. He 3Dcase, Ik denk dat ik wel begrijp wat jij bedoeld met de oriëntatie (X Y Z) punt van de verschillende modellen. Ik heb geen idee of dat bij ThinkerCAD dat automatisch meegenomen wordt of niet. Misschien juist vanwege dat "oriëntatie" punt van de modellen (2e model) verschillend zijn dat in Cura met mergen verkeerd gaat. Maar dan vraag ik mij af hoe bij Sander het wel gelukt is. Waarvan ik alle stappen van hem precies gevolgd heb. Ik heb hier een plaatje toegevoegd, zie bijlage. Als 1e model is gewoon een vierkant met een cilinder erin. Hier heb ik eerst een vierkant model gepakt en vervolgens een cilinder model om een cilinder gat te creëren in het vierkant. Zoals je het ziet bij de 1e model werkt het wel. 2e model, hierbij heb ik een vierkante model gepakt en vervolgens de "vorm" van getal 1 in het vierkant gemaakt. Dat zelfde parameters (maat) van het getal 1 heb ik gekopieerd om dan in Cura te laten mergen. Maar dat eindigt niet goed want (zie plaatjes van mijn andere post) valt getal 1 te laag uit of te wel hij zit niet in de vorm. 3e model, hier heb ik gewoon een simpel vierkant en een getal gepakt. Zoals je het ook ziet staat het getal gewoon voor het vierkant "dus er tegenaan geplakt" Dus dit werkt ook wel. Maar het probleem zit echter bij model 2, waar het getal, niet juist in de vorm van het vierkant zit terwijl alle parameters overeenkomen van zowel vierkant als getal. Hoe moet ik het oplossen?
 11. Beste Sander, Ik heb nu even alle stappen in de volgende afbeelding gezet (van links naar rechts), zie bijlages. Maar zodra ik de STL bestanden in Cura inlaad, zowel met 'drop models to buildplate' enabled als abled (zie laatste 2 plaatjes. Het is toch vreemd dat het bij mij niet lukt. Ik weet niet wat ik verkeerd doe ?
 12. Ik zal het proberen komende week of begin volgende week. Psd kan je ook nog even kijken naar mijn andere post op de andere thread, alvast bedankt
 13. Beste Sander, Ik heb inderdaad Ultimaker 3 extended versie. Ik zal waarschijnlijk toen verkeerd geklikt hebben, foutje van mij.
 14. Beste Sander, Ik had precies hetzelfde probleem met updaten van de Ultimaker software (circa 4 weken geleden). Ik had toen inderdaad de bestanden op een USB stick gezet en in de Ultimaker gedaan maar toen gaf die een error melding. Hetzelfde geprobeerd via Wifi en LAN beide gaven ook een foutmelding. Ik zal deze week (anders begin volgende week) nog een keer proberen met up to date bestanden van jou volgens de site. Hopelijk werk het dan wel. Ook had ik in het begin een probleem, omdat de Ultimaker niet geupdate is maar de Cura software wel. Kon de Ultimaker de STL bestanden niet lezen van Cura (recentste software). Enigste oplossing was toen een oudere Cura software pakken en daar leest de Ultimaker wel de STL bestanden van. Ik hoop dat ik de Ultimaker aan de nieuwste software update kan krijgen. Anders is het niet misschien een idee om een keer langs te komen en kijken wat er aan de hand is? Gr, Kevin
×
×
 • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!