Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Deviant

Member
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Nope... thought I knew what I'm doing, but I can't find a way to make different speeds for different parts of the model... I can thought that adaptive layer is doing that, but I think it is only for the layer height change... Help 🙂 because it seems that low speed really helps with the text...
  2. Framar, can I be so free to ask you to tell me how ti use modifiers? I have never done that... I appreciate if you have time to explain it to me... Thanks in advance! EDIT: no need to explain 🙂 found it and I know what you are talking about, but it didn't cross my mind... thank you for help!
  3. Thank you for the advice! I'll try the speeds... And yes I have noticed that with UM3 you basically cannot get nice 90 degrees corners. It is almost impossible! I have tried different speeds and acceleration / jerk values with no sucsess. The reason I asked for the text is that now there is 5-10 printers printing the same model. Few Prusa MK3, one Prusa Mini, couple "no name" brands etc. All of them get the engraved text or logo just fine, some of them are looking perfect! I would say at first glance - it is the speed that matters! BUT, my sliced model is printing 1:43,
  4. yes I have tried that also, was printing from 40 to 80 mm/s... I prepared another one now with deafult settings in Cura and with speed of 40 mm/s, layer height 0.2, first layer 0.25, line width 0.35, everything else is default. Right now I'm printing 5 adapters and it will take another 6 hours... then 2 and a half hours for the new one with these settings. Sorry for asking again for approval, but I really want to help guys fighting Corona and got a little bit nervous... Thank you for reaching to me!
  5. Can someone pleeeease approve my content? I have to print some adapters for respirators and it is awful...
  6. Hi to all, Recently I have a problem with engraved text on models, engraving is 1 mm deep and it is on a vertical wall of the model. Tried to play with acceleration and jerk setting but without sucsess... some techinalities: Layer height: 0.2 Speed: 60 3 walls Line 0.4 (tried with 0.5 too) Acceleration: 3000, 4000, 5000, 5500 Jerk: 10, 15, 20, 25, 40, 50 Temperature: 195, 200, 205, 210, 220 Flow: 95, 100, 105, 110 Picture of the problem attached. Settings are multiple because I tried all of them in different combinations wi
×
×
  • Create New...