Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

patrick-van-der-blij

Dormant
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

  Never

Everything posted by patrick-van-der-blij

 1. Dat probleem had ik ook, het niet opwarmen. De aansluitingen controleren het kan zijn dat de een of andere kabel los is geschoten of te ver in de aansluiting zit (wordt dan op de isolatie geklemd en maakt dan geen contact
 2. De aanhouder wint, Disable max endstops en de printer werkt weer. temperatuur van 275 verhoogd naar 300 en dan is het mogelijk om op de ultimaker tot 285 gr te printen.
 3. Door hulp van Harold is het ons gelukt om de grote printer werkend te krijgen, de originele UM helaas nog niet. het blijkt dat om de een of andere reden de software denkt dat de zmax schakelaar gemaakt is, dit is ook de enigste waar geen 5v over staat. Is het mogelijk om in de firmware deze schakelaar te laten vervallen (zodat de ardiuno niet naar de schakelaar kijkt)?
 4. Ik heb het geprobeerd maar krijg steeds foutmeldingen. Zowel via het forum als via je email adres (Harold)
 5. Na vele pogingen om de printers aan de praat te krijgen heb ik het opgegeven. Ik heb gewoonweg geen verstand van de programmering van de arduino. Ik wil jullie bedanken voor de hulp. ik zal af en toe kijken of de website weer functioneert tot die tijd zal ik de printers niet kunnen gebruiken
 6. Hallo Nallath, Gegevens wijzigen is idd nodig maar dat lost het grootste probleem niet op, de Marlin werkt ook niet op de originele um daar gaat de tafel ook niet naar beneden laat ik de printers "drooglopen" dan blijkt ook det de print niet in het midden van de tafel "geprint"wordt maar meteen vanuit het nulpunt.
 7. Hallo Harold, In die richting ben ik ook bezig geweest maar ik kon de config files wel downloaden maar als ik op de .hex file klik krijg ik de code te zien en wordt er niets gedownload. Kan ik de code copieëren in een txt bestand plakken en vervolgens door de naam te wijzigen er een .hex file van maken? Of is dit een domme opmerking?
 8. Is het evt mogelijk om van een werkende printer de software uit te lezen om deze vervolgens te gebruiken voor een andere printer?
 9. Hallo, ik heb mijn ultimaker originaal al bijna twee jaar,vanwege de afmetingen heb ik een tweede(grotere)zelf gebouwd. buiten de afmetingen zijn ze min of meer identiek. na het bouwen kwam de software en daarmee ook de problemen,je zou zeggen marlin.hex laden en klaar maar nee. z-tafel gaat wel omhoog maar niet omlaag(dan hoor je wel een licht getik)de eindschakellaars werden ook niet gezien in de testrun van cura enz. na vele pogingen om ander versies uit te proberen van de firmware en ook van cura,de arduino van mijn originele printer over gebouwd naar de nieuw printer om te kijken of
 10. thanks for the reply,i have solved the problem by lowering one bearing at the front ,i measured the axes heiths and saw that one bearing was a half mm-one mm off position after corection the problem is soved
 11. I did spend 150 euro for de program and it is not working i can't select a heatbed and can't make a gcode file that i can post with cura so i can't use the program. I only can and must wacht for the update that is promist so that the program can post directly to the um.
 12. if rais that the oposite corner lowers 0,5mm. i think the problem lays in the bearings in one corner.
 13. hi, i have prolems with levelling print bed i leveld three corners but de four is about 0,5mm lower. i have a 4mm glas plate on my heatbed so that is flat. can somebody help me?
×
×
 • Create New...