Jump to content

svend

Dormant
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

    Never

Everything posted by svend

  1. Lijkt een installatieprobleem, mogelijk grafische kaart.
  2. Missen jullie ook de printtijd indicator linksboven?
  3. Uiteindelijk is het het belangrijkste gebleken de slijtage van de witte pfte coupler goed in de gaten te houden! De rest van de aanvoer van je filament is goed visueel te inspecteren. Wanneer dat in orde is, zal naar mijn idee, heel vaak de coupler zijn die aan vervanging toe is.
  4. OM heel eerlijk te zijn ligt hier de pritstift uit te drogen. Ik heb nog nooit problemen gehad met loslatende prints. Nu printen wij alleen met PLA. Veel grote vlakken, plakken zelfs weer Vacuüm vast als je ze na het loshalen weer op de glasplaat laat vallen.
  5. zie net de post van korneel http://umforum.ultimaker.com/index.php?/topic/8263-wanneer-is-een-pfte-element-nu-versleten/ eigenlijk dezelfde vraag...
  6. Dus toch... was er al bang voor ! Hoeveel verslijten jullie er daarvan?
  7. Heren, Een erg late update; vanwege allerlei werkzaamheden, heb ik de terugkoppeling laten schieten... Na het vervangen van een compleet Hot-end, was het printen geen enkel probleem! Ging allemaal weer top! keurig 10mm3/s Uit de extrusion test. Gelijk de printqueue proberen te verkorten, en volle bak printen. Maar nu 3 weken later heb ik weer hetzelfde.. Flinke underextrusion, vooral bij het dichtmaken van horizontale vlakken.. En dan smeren we er al 8 lagen op. Wat me opvalt, en wat al eerder is genoemd, is dat het uiteinde van de filament uitgebogen is bij een cold pull. het deel filament wat in de PTFE coupler zit is dikker dan de rest van de filament. Ik ben bang dat de coupler te warm word.. En daarna te hard slijt, en daardoor de doorgang te wijd word. Ik heb de standaard fan vanwege de onbalans van de originele vervangen door een andere (ergens van het forum afgeplukt) maar ik begin te twijfelen of die fan wel genoeg koelt.(3,7m3/h) Weet er iemand de specs van de originele fan die de coupler koelt? Hoeveel Couplers mag je verslijten normaal gesproken? Wat betreft de spanning in de filament, daar hebbben we ook wat keren me te maken gehad! Wanneer je richting einde van sommige rollen gaat dan zit er zoveel spanning in de filament dat er geen goede doorvoer mogelijk is. Kleine printjes is geen probleem, dan hangen ik de filament er gewoon als een spiraaltje achter. Maar bij grote werken is dat lastig.. Ik ga nu weer een nieuwe coupler en fan bestellen... hopelijk blijft dan de betrouwbaarheid wat langer!
  8. Het nameten van de temperatuur was niet zo'n succes. De waarden van de meter schommelde teveel om er iets zinnigs van te kunnen zeggen.. De diameters zijn goed, die staan hieronder Ondertussen alle onderdelen weer gedemonteerd goed gecontroleerd, schoongemaakt en opnieuw gemonteerd.. Er lijkt nu in ieder geval weer wat uit te komen.. wordt vervolgd
  9. Is PLA zo vochtgevoelig dan? en is het vochtpercentage beïnvloedbaar?
  10. Ik heb al 3 rollen wit opgeprint, gebruik alleen Originele filament. Maar ik ga het nameten! Het moet toch ergens te vinden zijn...
  11. Tube herplaatst. cold pull gedaan. Helemaal verse rol gebruikt.... temperatuur op 240! gezet. Dat ziet er goed uit! Direct nog een print gestart, ook op 240. Die komt maar tot de helft.... zucht... Ik neem maandag een Infrarood thermometer mee, het zou zomaar een falende temperatuursensor kunnen zijn. Bedankt voor alle ideeën en hulp zover! Fijn weekend!
  12. De nozzle is geen enkel probleem met handmatige doorvoer..(direct in pfte) Buis lijkt wel wat meer weerstand te geven. erin gaat wel moeilijker dan eruit. (vreemd?) Ja, leuk die um1-achtige klem op de feeder... Ga je een testprint maken, zit de klem niet dicht. ik ga nog eens kijken of ik wat kan ontdekken....
  13. Heb ondertussen de printkop uit elkaar gehad, de feeder vervangen en alles nogmaals schoongemaakt... Printen op hele lage snelheid gaat goed. Maar niet boven de 5mm3/s. De feeder gaat "skippen" vreet zich eigenlijk nooit in. Ik weet t niet meer... :-| Ik begin te denken aan het aanschaffen van een nieuwe aanvoerbuis, en teflon deel.
  14. Ik zal nog eens controleren of de teflon aansluit op de nozzle.. En dat van de kruisende filament ken ik inderdaad. Eens kijken wat ik nog aan borstels heb liggen thuis... Die clipjes werken dat wel in de hand. Toch weer erg leerzaam hier!
  15. Vanmorgen heb ik nog zitten rommelen met de printkop. Sateprikkers deden niet veel weghalen. "Atomic pull" heeft wel wat rommel verwijderd. Ik kon zelfs door de nozzle heen kijken... Ik probeer nu een nieuwe feeder te printen op lage snelheid. Vanaf een nieuwe rol, misschien geeft de spanning in het filament aan het einde van de rol net de doorslag... word vervolgd....
  16. Dank jullie voor alle tips! Ik heb sateprikkers klaargelegd om morgen te proberen! Moet ook maar eens op ebay snorren naar een stapeltje accupunctuur-naalden. Het verwarmen van de kop had ik idd al onder de knie! Maar je zal er maar naar opzoek zijn... Ik neem aan dat de temperatuur rond de 210 de beste schoonmaakresultaten geeft? Als de printkwaliteit weer is zoals het was, gaan we eerst maar eens 2 setjes feeders printen... overigens kwam ik filament klemmetjes tegen https://www.youmagine.com/designs/filament-clip-3mm-or-1-75mm dat zorgt voor een wat nettere opslag.
  17. Hierbij de foto's van de feeder die opengeschroeft is... Het ziet er niet echt versleten of gebruikt uit.. Gelijk maar een feedertest gedaan.... Dat is wel dramatisch.. Sateprikker ga ik ook maar eens proberen...
  18. Nee ik heb de feeder nog niet van binnen bekeken. Zal daar eens foto's van plaatsen. Merk wel, dat bij het printen de feeder regelmatig een stukje terugschiet door de grote spanning van het filament. obstakel in de aanvoer lijkt mij wel logisch. We printen alleen met PLA Allemaal originele Ultimaker materialen, maar wel veel verschillende kleurtjes. Cura 14.07, nieuwe firmware moet nog worden geupdate. Layer 0,1; shell 0,8; bottom/top 0,6; fill 10% speed 50mm/s, bij 210 graden. fan weet ik niet, print duurt 17 uur bedankt voor die link van de pillowing, ik ga daar nog eens wat leeswerk doen. En die feeder heb ik nu inderdaad ook gedownload.
  19. Die test ziet er interessant uit! kan je me aangeven waar ik die kan vinden?
  20. Er zit inderdaad nog een originele feeder op. Ik lees onderhand dat daar wel meer problemen mee zijn. Vervuilde nozzle klinkt ook logisch, maar hoe kan ik dat controleren? Rare is dat het begin van de print eigenlijk geen problemen geeft, en later pas de problemen ontstaan. Dan zou de feeder meer t probleem kunnen zijn. We gebruiken alleen originele filamenten, zit daar dan ook zoveel verschil in?
  21. Yes, it is dutch... Thank you for the advice of turning the images in public mode!
  22. Beste printfanaten, Ik heb een vraag voor jullie; We printen al een tijdje met een UM2. Nu hebben we de laatste tijd ineens het probleem dat er gaten vallen in de print. Zowel aan de zijkant als aan de bovenkant. Op de foto's staan een oude en een nieuwe print. De onderlaag van een mm of twee gaat goed, daarna begint de draad te "druppelen". Wat heb ik al geprobeerd? temperatuur verhoogd met 10, Andere rol filament(zelfde kleur), een "cold pull" van de filament, tien minuten met max temperatuur geprint, feeder extra op druk gezet. Ik weet niet wat ik nog meer zou kunnen proberen... hopelijk kan een van jullie me op weg helpen naar weer mooie prints!
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!