Jump to content

sergiucip

Dormant
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

  • Country
    RO
  1. Hello, I need to put a sensor in analog port on UM 2 motherboard ( Z_MAX switch for auto bed leveling) Can anybody help me how to setup in pins.h, i try and is not working, maybe i do something wrong and i can't figure how to do this. Thank you ,
  2. I will try , but i am afraid it will be still locked at 260 , i will return here if it works, thank you for quick answer
  3. Hello, I need support from you guys, please! I need to figure out how to increase printhead temp above to 260 centigrade. I know this limit is for safety reasons. The max temp i need is 280 degree for printhead and 120 degree for heated bed. I already have reinforced PTFE coupler (high grade material reinforced with fiber glass, wich is suposed to suport 280 degree without problem), and a silicone 120 watt 220 Volt heated bed with solid state relay. in configuration.h if i modify temp values nothing happen, the temp for nozzle doesn't rise above 260 and for bed 105 degree. #define HEATER_0_MAXTEMP 275 #define HEATER_1_MAXTEMP 275 #define HEATER_2_MAXTEMP 275 #define BED_MAXTEMP 130 I know the software measure curent and doesn't allow the nozzle heat above 260 degree ,same algaritm for bed. Please help me, now i use ultimaker 2 jar jar wich let me to print in 265 degree for printhead and 115 for bed. I need 280 degree for head and 120 degree for heated bed Thank You for your support!
  4. Hello, I need help to connect a sensor to analog port on Ultimaker 2 board.I want to connect a hieght sensor for autocalibration . My sensor have the following pins to connect to he motherboard (VCC 5v, GND and 3.3 Volt Output) same as analog port on the UM2 motherboard. I need some info about where to look for pins. Thank You!
  5. the component you are looking for have this code RO FERRIET BLM21PG221SN1D 0805 and is leading to ATMEGA 16( code ATMEGA16U2-MU) . If the L1 is fried like i see in the picture i believe you need Atmega 16U also. You can order this component from here: http://eu.mouser.com/ProductDetail/Murata-Electronics/BLM21PG221SN1D/?qs=N%2fLoXOA9PTJ4i6RHFrsqmw%3d%3d But double check what is the cause for this!
  6. I believe i found the settings: In configuration.h // #define DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT {80.0,80.0,200,282} // default steps per unit for ultimaker2 (for 8 mm rods) #define DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT {80.0,80.0,200.0*8/3,282} // default steps per unit for ultimaker2 (for 12 mm rods) Testing tomorrow
  7. Hello, I need some help on a issue regarding z-axis, my original UM 2 z-axis motor not working properly anymore. I have an original UMO motor+ z-axis lead screw and i want to use as a replacement . And the question is , do i have to modify the firmware for this to work? and where. If anybody made a modification about this, i apreciated some help. Original UM2 z lead screw is 10 mm with 4 start screw (i believe), and the UMO has 12 mm 1 or 2 start lead screw and i dont know anything about the pitch or so. Below picture with modification i need, i measure earlyer the UMO 12 mm Lead screw travel 3 mm per revolution instead of UM2 type lead screw wich travel 8 mm per revolution. Thank You Sergiu
  8. Hi Hregfroop; I too am having trouble with the PT100s now; have gone through three or four of them at this stage; at temperatures above 300 they seem to fail quickly. I am going to try to replace them with another type; I don't suppose you have any knowledge on what would plug directly into the UM2 board and allow higher temperature readings? All the best, Mike Hi Sergiu; Thanks for the reply; I managed to install a k type thermocouple so can now measure the higher temperatures But I ordered some thermistor parts rated for high temps, and will try to incorporate them into the UM2 just to see if they work! Crimping seems the way to go, yes, thanks All the best, Mike
  9. Hey , I believe the PT100 sensor for heater is soldered inside capsule, so the melting temp for soldering is for a regular solder 190 Degree, I made may own PT100 sensor wich have the pins crimped instead of soldering.You may try that, or contact me if you do not have the knowledge to do this and i show you. Sergiu Hi Hregfroop; I too am having trouble with the PT100s now; have gone through three or four of them at this stage; at temperatures above 300 they seem to fail quickly. I am going to try to replace them with another type; I don't suppose you have any knowledge on what would plug directly into the UM2 board and allow higher temperature readings? All the best, Mike
  10. sergiucip

    nerd fork

    Hello , just a quick question: How do you change the ultimaker logo with the robot,picture? Where to look? Thanks,
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!