Jump to content

LoekR

New member
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
  1. Hello guys! Recently I've experienced some extrusion issues with the ultimaker 2 extended+ I have at work. The machine is around three years old and has ran day and night in some cases, but I always did my maintenance!. As the images show the extrusion stops mid print at random heights.. To prevent this form happening I've replaced the PTFE Coupler and tube, nozzle and heating element, all of them original ofcourse. At the moment im printing with a 0.6 nozzle at different layer heights (0.2-0.3) as I am printing quite large objects. Some prints succeed but most of them fail and I'm at this point were im out of ideas.. The filament should be okay since I've used it for a long time without any issues. It seems that the nozzle clogs most of the times because when I push some filament through by hand to clean the nozzle a watery drop of filament falls out of the nozzle. This is quite strange as this just randomly started to happen, didnt change the temperature or anything really in cura. Increasing the temp and/or material flow during the print gives a temporary fix but will fail mostly in the end anyway. Soo, has anyone experienced the same issue and maybe has a solution?. Thanks in advance! Loek
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!