Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
serifos

Extruder Motor Not Working

Recommended Posts

Hello,

I just finished assembling my new Ultimaker, but I have a problem with the extruder motor- it is only moving back and forth in small steps? After I have heated the extruder, I have tried to extrude something using Cura but when you send the command the motor just moves back and forth? Any ideas on how I can resolve this? Is it possible that there is a problem with my board?

Thanks.

Brian

Share this post


Link to post
Share on other sites

just asking, is the little small white plastic wheel from the extruder motor very tight againt the large extruder wood wheel ?

if you have positioned the extruder motor to close back against the wood wheel, that maybe could cause problems`?

Ian :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Our picks

    • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
      Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
        • Like
      • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!