Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
phanc60844

Completed Build

Recommended Posts

I've just finished building, I've downloaded and installed cura. I've connected the machine to my computer, the Cura then updated my firmware, then when I've gone to the machine checks it says failed on communications 'failed to establish connection with the printer , communication state 0, extruder switched.....'

any ideas?

Paul UK England

Share this post


Link to post
Share on other sites

Most likely something is wrong with your temperature sensor connection. Check if the red/yellow wires are properly connected on top of the printer head (and not swapped around) and if the 3 cable connector is firmly inserted.

Also, is the blue light on top of the extruder head on?

(The full message is "Extruder switched off. MAXTEMP triggered !", which means it's reading more then 270C or less then 5C on the temperature sensor)

Share this post


Link to post
Share on other sites

spot on, the yellow thermocouple wasn't in properly! thanks

just another question, on the circuit board, the black spacers dont seem to be long enough as the board flexes as the back touches the base of the machine when tightening the screws and the top spacers for the fan unit also seem short?

Paul

UK England

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spacers for the fan unit? Got photos?

And the electronics are normally held in place with white spaces with a length of 16mm. If you have black 11mm spacers, those could be placed on the X/Y motors instead of the wood. But the instructions are not updated for this change. (it reduces noise)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used the black (as per the assembly photo) for the base board to circuit board and white for the cicuit board to fan. The circuit board seems to be too close to the base by about 3mm and the fan assembly fouls the circuit board by the same amount.

paul

UK England

Share this post


Link to post
Share on other sites

Like I said. You used the short spacers, there should be longer spacers in your kit. Most likely white (the photos are wrong, the description says you should use white spacers)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Our picks

    • Taking Advantage of DfAM
      This is a statement that’s often made about AM/3DP. I'll focus on the way DfAM can take advantage of some of the unique capabilities that AM and 3DP have to offer. I personally think that the use of AM/3DP for light-weighting is one of it’s most exciting possibilities and one that could play a key part in the sustainability of design and manufacturing in the future.
        • Like
      • 3 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!