Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Bondtech / tinkergnome help


Acac
 Share

Recommended Posts

Posted · Bondtech / tinkergnome help

Hi all! Just installed a bondtech qr feeder on my um2 and it works great but makes a extremely loud humming noise every time it retracts during a print. Its the standard loud stepping motor humm that i have heard on other printers but never on the other ultimaker motors. is there anything I could try to fix this? The motor current is set at 1000 ma and the steps 492.45. If its not a setting issue would i be able to mount the bondtech gearbox onto the old feeder motor if that might help?

Any input is appreciated. Thank you

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 12 replies
    ×
    ×
    • Create New...