Jump to content
sonicdudemg

Ultimaker Original hardware or software problems

Recommended Posts

Posted · Ultimaker Original hardware or software problems

Hello! I've had my Ultimaker original for quite some time now. It is after 2013 model and has a heated bed attachment that I added. Lately I've had problems with either the software or the hardware of the original. This all happened after a update a couple months ago which i had to reset the adriuno to fix. However, there are still problems where it pauses/moves at a eternally slow rate. I've tested and seen that if i leave the heated bed on after a few layers, it pauses at around the 5 to 9 layer. And when i turn it off after the 1 it goes up to 338 layers. So I'm not quite sure if it is the adriuno and that it can handle the prossessing or if it is with the firmware, of if it is with the cura software. Besides that it prints fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 21 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!