Jump to content
picaschaf

Little hint: Squeeking noise when using the UM3 without the spool holder

Recommended Posts

Posted · Little hint: Squeeking noise when using the UM3 without the spool holder

I recently removed the spool holder and then my UM3 startet to make a very nasty noise when the head moved from front to back (left to right and Z were ok).

After I've checked all screws, axles, cleaned & lubricated everything (originally to find another issue), I realized that I still had the NFC cable blend on the UM3. As the spool holder is not mounted, this little beast resonated with the print head movement -.- After removing it, it's quiet again :)

Just a little hint if anybody who has not mounted the spool holder has the same issue.

IMG_0722.thumb.JPG.529b877971fba5a72684fcf63b3b7000.JPG

IMG_0722.thumb.JPG.529b877971fba5a72684fcf63b3b7000.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
        • Like
      • 19 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!