Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

First layer doesn't stick to the plate


Recommended Posts

Posted · First layer doesn't stick to the plate

I have an ultimaker 2+

The first prints were OK but suddenly every print is going wrong after a few layers (sometimes even the first). The PLA doesn't seem to stick to the plate. Causing the layers to be moved around by the printhead.

I've tried to calibrate the plate (several times) but the problem keeps occuring.

Any idea's?

Thank you

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...