Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura 3.1.1 strange support artifacts


pieri70
 Share

Recommended Posts

Posted · Cura 3.1.1 strange support artifacts

Hello

I'm learning using Cura, I'm on MAC and I'm trying to slice a multicopter frame which has many hanging parts so it needs a lot of support.

I configured Cura so it generates support but there is a strange thing occurring

In areas without hanging parts Cura generates a lot of support small islands, so my printer moves a lot around without need.

This happens for 5/6 layers (0,15mm layer height)

Why is this happening?

I thought it was a damaged stl file, but I passed it trough netfabb online repair tool and nothing changes..

 

Here is a snapshot

Thanks

Schermata 2018-05-07 alle 21.31.39.png

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...